"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Reps: koostöö EKRE-ga oli konarlik (0)
13. jaanuar 2021
Mats Õun

Teisipäevane koalitsiooni lõpp tähendas, et senistel alustel ei saaks võimuliit uuesti alustada, kusjuures üheks komistuskiviks on konarlik koostöö Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE), ütles Keskerakonna poolt võimukõnelusi juhtiv Mailis Reps.

Toompeal ajakirjanike küsimustele vastanud Reps märkis, et jutud, justkui võiks temast uus peaminister saada, ei vasta tõele. “Vastab tõele see, et Keskerakonna poolt läbirääkimisi juhin mina,” sõnas Reps.

Küsimusele, kas Keskerakond andis täna EKRE-le korvi, vastas Reps, et kahe erakonna koostöö on olnud konarlik, kirjutab Postimees. “Me ei ole lõplikult ust kinni pannud nendega, aga me ei leppinud hetk tagasi kokku, et me just täpselt sellises koalitsioonis samadel tingimustel jätkame,” selgitas Reps.

“Tänase fraktsiooni arutelu jooksul mitmel ja mitmel korral on fraktsiooni liikmed väljendanud oma muret ,et kui see kolmikliit jätkub, mis on selle kolmikliidu plussid ja miinused. Ja ei ole saladus, et mitmed fraktsiooni liikmed on üsna väsinud skandaalidest,” lisas ta.

Reps ütles kolmapäeva lõuna ajal, et erakonna huvi on teha võimuliit koos Reformierakonna ja Isamaaga.

“Meie huvi oleks minna Reformierakonnaga liitu siis, kui selles on ka Isamaa. Meil on olnud senises koalitsioonis Isamaaga koostöö konstruktiivne ja hea ning pole mingit põhjust meie koalitsioonipartnerit reeta. Seetõttu on meie soov minna koalitsiooni, kuhu saaksime võtta oma koalitsioonipartneri kaasa,” sõnas Reps.

Reps sõnas, et Reformierakond on olnud viimastel tundidel äärmiselt aus.

“Nende huvi on olnud arutada Keskerakonnaga, millised on koalitsiooni võimalused,” sõnas Reps ja ütles, et maha istunud ta Kaja Kallasega siiski veel pole.

Repsi sõnul pole Keskerakonnal praegu kavas Jüri Ratast erakonna juhi kohalt välja vahetada. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.