"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tammsaare tee uus kergliiklustee muudab liikluse ohutumaks (0)
13. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

"Püüame järjepidevalt parendada alternatiivseid liiklemise võimalusi linnas ning nüüd rajatav kergliiklustee on taas sammuke soovitud eesmärgi suunas. Oluliselt paranevad liiklustingimused nii ratastel kui ka jalgsi liikejatele," rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Jaanuaris algavad Mustamäel A. H. Tammsaare teel majade 59 kuni 73 esisel alal tööd kergliiklustee rajamiseks, remonditakse ka sõiduteekatet. Tööde eesmärk on muuta ohutumaks teelõik Retke teest Sõpruse puiesteeni.

„Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel alustatakse ehitustöödega 18. jaanuaril ja tööde käigus rajatakse 370 meetri pikkune kergliiklustee, ehitatakse sõiduautodele 33 parkimiskohta ning tehakse olemasoleva Tammsaare tee linnast väljuva suuna esimese sõidurea teekatte taastusremont,“ selgitas Klandorf.

Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi sõnul on selle teelõigu remonti kaua oodatud. „Tegemist tõeliselt probleemse kohaga, kus jalakäijad ning autod jagavad üht ja sama kehvas seisus teelõiku, millele lisanduvad veel parkimisprobleemid. See on kitsas suurte majade esine, kus head lahendust polnud kuigi lihtne leida. Tööde valmimise järgselt saame aga liikluse loogilisemaks, jalakäijatele ohutuma teekonna ning kindlasti visuaalselt palju ilusama lahenduse kui senine.“

Ehitustööde kavandav lõpetamise tähtaeg on käesoleva aasta juuni, lisaks kergliiklustee ning parkimiskohtade rajamisele ehitatakse ka 120 meetri pikkune tugimüür ning tõstetakse ümber 20-avaline sidekanalisatsioon ja elektritoitekaablid ning maagaasi jaotustorustik.

Projektdokumentatsiooni koostas T-Model OÜ ja ehitustöid teostab Infraroad OÜ. Lepingujärgne tööde maksumus on 410 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.