"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Hospitaliseerimise arv kasvab, viirust tuuakse sisse endiselt Soomest ja Venemaalt (0)
13. jaanuar 2021
Mats Õun

Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko märkis kolmapäeval, et Harjumaal ja Ida-Virumaal rakendatud piirangud on avaldanud positiivset mõju viiruse levimisel. "Linnaosade lõikes on haigestumine erinev - suurim number on jätkuvalt Lasnamäel 1021 haigestumisega viimase kahe nädalaga 100 000 elaniku kohta. Järgneb Haabersti 957-ga. Tallinna keskmine näitaja on aga 729," rääkis Dontšenko. 

Dontšenko sõnul on Eestis jätkuvalt üleriigiline laiaulatuslik viiruse levik, samas on toimunud muudatused maakonniti. “Harjumaal ja Ida-Virumaal, mis on olnud piirangute all, on hakanud olukord paranema, ja see näitab, et piirangud annavad positiivset mõju,” ütles Dontšenko. 

Samal ajal on viiruse leviku suur juurdekasv Pärnumaal, Jõgevamaal ja ka Viljandimaal. Sealjuures on kasvanud nakatumine pereringis, samuti on suur probleem hooldekodudes. Enim on tulnud haigusjuhte juurde vanuserühmades 70+ ja 80+. “Hooldekodudesse on viirus tulnud peamiselt hooldajate kaudu,” lisas Dontšenko. 

Tallinnas on viimase 14 päeva haigusnäitaja 798 ning viimase kahe nädalaga lisandus pealinnas 3452 haigusjuhtu. “Linnaosade lõikes on haigestumine erinev – suurim number on jätkuvalt Lasnamäel 1021 haigestumisega viimase kahe nädalaga 100 000 elaniku kohta. Järgneb Haabersti 957-ga. Tallinna keskmine näitaja on aga 729,” rääkis Dontšenko. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.