"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Stroomi rannas avati Põhja-Tallinna tasuta liuväli (0)
13. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

"Lumi ei sega, ongi pehmem kukkuda," ütless Liina, kes oli tulnud uisutama koos tütrega. "Liuvälja oli Põhja-Tallinnale juba ammu hädasti vaja. Enne käisime Mustamäel tasulisel uisuplatsil, aga, mis nüüd viga - saame hoopis kodule lähemal ja tasuta uisutamas käia." 

Põhja-Tallinna valitsus avas Stroomi rannahoone (Pelguranna 58) läheduses korvpalliplatsil uisuväljaku. Liuväli on avatud nii kaua kui jagub külma talveilma.

“Stroomi uisuväljak aitab hajutada kogu linna uisuväljakute külalisi. Nüüd saavad põhjatallinlased sõita kodulähedal ega pea selleks minema kaugemale. Olgem värskes õhus ja nautigem talveilma!” ütles linnaosavanem Peeter Järvelaid. Ta lisas, et uisuväljaku kasutamine on tasuta, uisulaenutust ei ole.

Uisuväljaku rajamist juhtis Viktor Nescheretny, kes on tubli ja hakkaja mees. Ta tunneb loomuliku kattega uisuplatsi tegemise tehnoloogiat, nii pole seal kunstlikke materjale kasutatud.

“See on kõige paremas mõttes initsiatiiv allpoolt, juba eelmisel aastal tuli minu juurde meie tuntud treener Viktor Nescheretnyi ja rääkis oma jutu ära, et vahepeal on Põhja-tallinnas tekkinud liuväljadega paus. Ta ei rääkinud seda mitte üksnes murest, et lapsed peavad liikuma ja liikuma ka talvel, vaid ütles, et kui peaks hea talv tulema, siis ta pakub end ise Põhja-Tallinna liuvälja meistriks,” lausus Järvelaid.

Seda, et liuvälja tegemine kergete killast pole, tuli liuvälja meistri jutust välja.
“Sellel aastal otsustasime teha heateo, sest meil Eestis on jälle talv. Jaa, see on raske, sest peab olema õige temperatuur, see on raske, sest vaadake – kõik on lund täis, kuigi eile puhastasime. Iga päev sajab ju nüüd lund ja tuleb väljak puhtaks rookida,” ütles Viktor Nescheretnyi.

Kuna täna ei õnnestunud sahka hommikuks tellida, sest kõik puhastusmasinad on tööl linnatänavail, siis ei jäänudki Viktoril üle muud, kui lumelabidas ise kätte võtta. Ometi oli ka rookimata platsil uisutajaid, kes kinnitasid, et lumi neid ei sega.

Küsimusele, mida tahaks Liina lumelabida haaranud liuvälja meistrile öelda, vastas naine:” Super! Seda oli väga vaja ja väga hea meel on, et keegi selle lõpuks ometi ära tegi.”


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.