"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas: olen otsustanud jätkata riigikogu saadikuna (1)
14. jaanuar 2021
Mats Õun

"Mulle on tõesti olnud oluline see, et Keskerakond saab oma rahaasjad korda ja ma jätkuvalt arvan, et oleme õigel teel," sõnas tagasiastunud peaminister Jüri Ratas.

Ratas ütles eile ETV saates “Esimene stuudio”, et sõltumata sellest, kas Keskerakond on osa uuest valitsuskoalitsioonist, jätkab tema tööd riigikogu saadikuna, vahendas BNS.

Ratas sõnas, et tal oli vaja võtta poliitiline vastutus ning see, et ta tegi seda juba uurimise kahtlustusfaasis, on Eestis esmakordne. “Mulle on tõesti olnud oluline see, et Keskerakond saab oma rahaasjad korda ja ma jätkuvalt arvan, et oleme õigel teel,” sõnas Ratas.

Tema hinnangul ei olnud kaitsepolitsei ja prokuratuuri uurimise ajastamisel mitte midagi pistmist süvariigi mõistega. Ratas lisas, et usaldab täielikult õiguskaitseorganeid ning ei kahtle nende otsustes. Ta selgitas, et kogu rahvahääletuse teema üle arutlemine riigikogus näitab seda, et kooseluseaduse rakendusaktid tuleks vastu võtta.

Ratas selgitas, et Keskerakond on valmis jätkama koalitsioonis, kuid samaväärselt ollakse valmis olema ka opositsioonis.

Ratas täpsustas, et oli öösel ühenduses nii EKRE kui ka Isamaa esimehega ning andis neile oma tagasiastumisotsusest teada. Ta ütles, et koalitsioon on olnud oma töös efektiivne ja tõhus ning pidanud tegelema suuresti nii tervishoiu- kui ka majanduskriisiga.

Ta lisas, et koalitsiooni lagunemine oli kõikidele koalitsioonipartneritele halb üllatus. Uus koalitsioon tuleks Ratase sõnul moodustada aga partnerite vahel, kes soovivad näha Eesti arengut. Ratas sõnas, et tal on olnud suur au olla Eesti peaminister. Ta lisas, et tema valitsemisajal on paljud eestlased kodumaale tagasi pöördunud ning riik on arenenud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jaa
15. jaan. 2021 06:58
kes nüüd ausal teel valimas käinutest (kas neti teel või kohapeal) peab nüüd koju jääma ja Sulle koha loovutama? Ei tohiks olla nii, et ühes kohas ebaõnnestun ja hopsti riigikokku. Nii on varsti mõttetu minna valima, sest terve saal neid "ebaõnnestujaid "paksult täis. Miks Sa ise koju jääda ei või ega Tööhõive ametit ei külasta?