"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tööandjad võiksid doonoreid rohkem märgata (0)
18. jaanuar 2021
Pixabay

Eelmisel nädalal algas üle-eestiline vereloovutuse teavituskampaania, et leida doonoreid. Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul aitab iga vereloovutus päästa kellegi elu.

Doonoriks sobib terve ning vähemalt 50 kilo kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Kõige sagedamini vajavad doonorverd vähihaiged, sünnitajad ja imikud ning raskete operatsioonide patsiendid, aga ka aneemia, verejooksu, raske trauma jmt haiguste põdejad. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 14 000 patsiendile aastas. Kuigi doonorlus on Eestis tasustamata ja vabatahtlik, võiksid tööandjad seda siiski heast tahtest püüda stimuleerida, võimaldades tasustatud vabu päevi vmt. Sel taustal tasub meenutada, et esimene doonorlust toetav kool vabariigis on alates 2005. a Tallinna Laagna gümnaasium, sellest ajast on tehtud koostöö PERH-i verekeskusega. Kuna doonoriks võib saada terve inimene alates 18. eluaastast, siis peamiselt on õpilased pingutanud teavitustööd teha – doonorisaadikutena flaiereid jaganud ja doonoritelkides abiks käinud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.