"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Urmas Mardi: tülisid tekitab kodus suitsetamine (1)
18. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

"Tüli tekitab kodus suitsetamine. Kui näiteks ühes kortermajas sellega varem muret polnud, siis pärast maja ventilatsioonisüsteemi renoveerimist hakkab suitsuhais ühest korterist teise levima," vastas korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi, mis ühes suures majas koos elades inimestele kõige rohkem tüli tekitab.

Urmas Mardi sõnul tuleks esmalt ventilatsioonisüsteem üle vaadata ning uurida, kas see on ikka nõuetekohaselt paigaldatud. 

Lisaks kerkisid peale esimest koroonalainet müraprobleemid, kuna paljud inimesed jäid kodukontorisse. “Kas ja kuivõrd päevasel ajal remonti teha võib? Lärmist põhjustatud küsimused on olnud õhus igal ajal ja ühest vastust on siin raske anda! Kuid samas peab arvestama, et kortermajas paratamatult teatud müra tekib, eriti lastega peredel,” ütles Mardi.

Muidugi peab aru saama sellestki, et korterist ei saa teha pallimängusaali või pasunapuhumise klassiruumi. Kui aga lapsed toas pisut ringi jooksevad, ei saa seda siiski Mardi sõnul keelata. “Kortermajas elades tuleb sellega arvestada. Kohtuvälise nõustamise ja lepituse võimalusse suhtun kindlasti positiivselt. Esmatasandi suunav õigusabi on vägagi vajalik, aidates muuhulgas ka kohtukulusid kokku hoida,” lisas ta. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

nüanss
25. jaan. 2021 20:27
Psühhoanalüütik Sigmund Freudi arvates tähendab suitsetamine minetti. Freudi õpetus oli populaarne Nõukogude Venemaal.