"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Kuus kesklinna hotelli pakuvad meedikutele majutust (0)
18. jaanuar 2021

Tallinna hotellides valitseb hetkel tühjus, sest turiste pole ja kohalik inimenegi püsib pigem kodus. Koostöös linnaga hakkab valik pealinna hotelle pakkuma majutusvõimalust koroonahaigetega töötavatele meedikutele, kes on tulnud teisest linnast appi või elavad koos riskirühma kuuluvate inimestega.

 

“Antud olukorras me ikkagi soovime ju ka väga kaasa aidata ja anda oma  panust ühiskonnale. Et meil kõigil oleks sellest kasu ja see olukord kiiresti paraneks ja me oleme väga huvitatud et see olukord paraneks ja anname omalt poolt kõik selleks, et aidata,” rääkis Kalev Spa Hotelli juhatuse liige Piret Betlem saates “Tallinna panoraam”.

“Need nakatumisnumbrid on väga suured ja selleks, et kaitsta meedikuid ja nende peresid ja lisaks ka maandada seda viiruse levimise riski, on selline lahendus välja mõeldud ja vastu võetud,” lisas Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Hinnapakkumised sai linn kolmeteistkümnelt  Tallinna kesklinna hotellilt, mille hulgast valiti välja kuus hinna ja asukoha poolest kõige sobivamat. Nendeks osutusid Hestia Hotel Ilmarine, Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Kreutzwald Hotel Tallinn, Von Stackelberg Hotel Tallinn, Kalev Spa Hotel ja Original Sokos Hotel Viru.

“Eks see olukord nüüd hetkel Tallinnas on väga raske. Iga müüdud ja kasutusel olev tuba tuleb kasuks. Kui selline päring tuli, siis hea meelega andsime omalt poolt pakkumise,” ütles Sokios Hotell Viru tegevdirektor Sari Sopanen.

Sokos Hotell Viru on Eesti suurim hotell, seal on 516 tuba, mis hetkel enamus tühjana seisavad. Külastajaid on nii vähe, et ühe inimese jaoks jaguks terve korrus. Kuidas plaanitakse seal aga meedikuid paigutama hakata?  “Ma arvan, et meil ei ole seda korraldamist vaja nüüd kuidagi teistmoodi teha. Usun, et ruumi on iga külalise jaoks ja siin on väga turvaline nii nendel kui ka teistel külalistel,” lisas Sopanen.

Pandeemia tõttu on hotellindus raskelt  räsida saanud. Ka Sokos hotel Virule on  kriis kaasa toonud  suure koondamistelaine. Meeskonnast on hetkel alles  vaid üks neljandik.

“Ootame, et saaksime sellest olukorrast varsti läbi ja siis me hakkame jälle inimesi tagasi kutsuma ja uusi inimesi ka värbama,” ütles Sopanen.

Headel päevadel on Kalev Spa Hotelli täituvus 15 protsenti, selle kuu viimane pool on olnud  aga väga nukker. Ajal, mil sissetulekud  praktiliselt puuduvad, on kommunaalkulud aga  jätkuvalt üüratud.  “Need kulud kokku kuus on kuskil 250 000 igaljuhul kas see maja on tühi või mitte,” täpsustas Betlem.

Uut teenust veel palju ei kasutata, kuid nimekirjas olevad kuus hotelli  ootavad avasüli uusi broneeringuid.  Hetkel peatuvad  8 meedikut Sokos Hotell Virus . Majutusvõimalust pakub linn ka neile Iru hooldekodu töötajatele, kes on koroonatest oli negatiivne.

“Kindlasti arutatakse seda ka pereringis ja raske on ennustada, kui palju teenust kasutama hakatakse. Aga linn on valmis selle meetmega ka edasi minema,” mainis Beškina.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.