"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused Tallinnas ja Harjumaal (0)
19. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeval kokku 75 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 37 varavastast kuritegu, üks röövimine, 18 vargust ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Tabati seitse alkoholijoobes sõidukijuhti ja üks narkojoobes sõidukijuht.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

18. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval korteris ründas 56-aastane mees oma abikaasat, 53-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

18. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel on ehitussoojakust varastatud mitmeid tööriistu. Esialgne kahju kuni 3000 eurot.

Kelmused

18. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 33-aastane naine tutvus Tinderis meesterahvaga, kes mõnenädalase suhtluse järel soovitas ennast kui professionaalset investeerimiskonsultanti. Mees pakkus naisele võimalust kaubelda küptovaluutaga, kuid lõi talle tegelikest asjaoludest vale ettekujutuse. Selle tulemusel tegi naine enda pangakontolt kauplemisplatvormile ülekandeid 700 eurot väärtuses, kuid tegelikult rahalisi vahendeid välja võtta ei saa ning nõutakse aina juurdemakseid erinevatel ettekäänetel.

18. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 59-aastasele naisele helistas tundmatu naine, kes esitles ennast juristina ja pakkus abi raha tagastamisel, mis on varasemalt erinevatel platvormidel kaotatud. Selleks palus helistaja kannatanul siseneda internetipanka oma PIN-koodidega ja taotleda konkreetselt firmalt laenu summas 4400 eurot. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on kadunud 4704 eurot.

18. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 51-aastasele mehele helistas väidetav Swedbanga töötaja, kes väitis, et mehe kontolt on tehtud kahtlane tehing ning seepärast tuleb talle turvalisuse kaalutulustel teha uued paroolid. Seejärel palus ta kannatanul sisestada pangas enda PIN-koodid ja öelda krediitkaardi taga olevad kolm numbrit. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on tehtud kolm ülekannet kogusummas 6050 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

18. jaanuaril teatati, et Loo alevikus lõi seni tuvastamata mees pudeliga vastu pead 24-aastasele mehele. Lööja lahkus sündmuskohalt. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

18. jaanuaril lahkusid Tallinna lennujaamast lennuga Londonisse üks Rumeenia, üks Eesti, kaks Hispaania ja üks Saksamaa kodanik, kellele oli kehtiv eneseisolatsioonikohustus. Kõigi inimestega vesteldi ning informatsioon nende kohta edastati Terviseametile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.