"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Glehni pargi kuulsad skulptuurid saavad suveks kord (0)
19. jaanuar 2021

Populaarsete Glehni pargi skulptuuride konserveerimis- ja restaureerimistööde tegevuskavad said kooskõlastuse. Kõik kolm: "Krokodill", algse "Kalevipoja" kuju säilinud tükid ja Mati Karmini valmistatud koopia "Kalevipoeg" läbivad kevadel korrastustööd, et pakkuda jätkuvad silmarõõmu Glehni pargi külastajatele.

 
Populaarsete Glehni pargi skulptuuride konserveerimis- ja restaureerimistööde tegevuskavad said kooskõlastuse. Kõik kolm: “Krokodill”, algse “Kalevipoja” kuju säilinud tükid ja Mati Karmini valmistatud koopia “Kalevipoeg” läbivad kevadel korrastustööd, et pakkuda jätkuvad silmarõõmu Glehni pargi külastajatele.
 
“Leidsime koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga, et ilmastiku ja korrosiooni tõttu vajavad skulptuurid hooldamist ja konserveerimist. Nüüd sai tegevuskava kooskõlastuse ja algas renoveerimis- ja konserveerimistööde teostamise hankemenetlus,” rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.
 
“Suve lõpus märkasid juhuslikud pargikülastajad, et “Krokodilli” kuju kõrval maa seest välja piiluv teine krokodillipea on purunenud. Sügisel leidsime tegevuskava koostaja, kelle restaureerimis ja konserveerimistööde tegevuskava saigi aasta lõpus kooskõlastuse. Tahame, et kevadel, lume sulades algaksid kohe vajalikud konserveerimistööd. Loodame, et veel enne suve algust saavad pargis viibijad nautida skulptuure nagu varem,” lisas Šillis.
 
Tegevuskava koostamise käigus hinnati ja kirjeldati täpsemalt mälestise olemasolevat seisukorda. Lähtuvalt sellest pandi paika täpsemad meetmed ja vajalikud tööd mälestise säilitamiseks. Leiti, et esmajärjekorras on vaja tegeleda ära murdunud krokodilli peaga ja see tagasi paigaldada. Kuju küljest ära kukkunud tükid viidi hoiule lattu, et vältida nende edaspidist kadumist.
 
Kõigi kolme objekti tegevuskava koostajaks oli Paul Uibopuu ettevõttest Restitutor OÜ.
 
 
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.