"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Koalitsioon otsustas vähendada raiesurvet ning peatada investeeringud fossiilsetesse kütustesse (0)
19. jaanuar 2021
Mats Õun

"Otsustasime, et igasugused täiendavad investeeringud fossiilsetesse kütustesse lõpetame ära, kuna need ei tasu ära," kinnitas Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Kallas rääkis, et energeetika valdkonnas kavatsetakse kiirendada taastuvenergeetikale üleminekut. “Selleks, et taastuvenergeetikat rohkem kasutusele võtta, on olulisel kohal meretuulepargid,” selgitas Kallas, et selles valdkonnas kavatsetakse takistused eemaldada, et panna vastavad paigad oksjonile. 

“Euroopas on kokkulepe kliimaeesmärkides ning selleks on eraldatud palju raha,” tõdes Kallas, et selles küsimuses on murekohaks Ida-Virumaa. “Eesmärk on luua sinna uus sotsiaalmajanduslik olukord.

Tervishoius on olulisel kohal inimeste vaimne tervis. “Me ei saa lubada olukorda, kus 14 noort last võtavad endalt elu, kui me saame neid aidata,” selgitas Kallas, et tervishoiusüsteemis on olulisel kohal koostöö sotsiaalvaldkonna ja tervishoiu vahel. “Teenused peavad olema inimestele, et patsiente ei solgutataks arstide vahelt.” 

Keskerakonna aseesimees Mailis Reps rääkis, et keskkonna osas täienesid detailid osas, mida lepingus ei ole. “Kogu Euroopa on seadnud alternatiive, nii otsime ka meie terviklahendusi,” selgitas Reps. “Terviklahenduste juures on oluline ka see, et väljuda põlevkivist, kusjuures selle ambitsiooni tase on kõrge.”

Arutati ka plaani majandusliku raiesurve vähendamiseks. “Tänu sellele peaks vähenema suurte metsade raiumine,” sõnas Kallas. “Otsustasime, et igasugused täiendavad investeeringud fossiilsetesse kütustesse lõpetame ära, kuna need ei tasu ära.”

Reps rõhutas, et erakondade vahel pole erimeelsusi tekkinud. “Pigem tõime välja, et erinevatel kogukondadel on äärmiselt erinevad seisukohad, rahuliku keskpunkti leidmine on väljakutse,” ütles Reps.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.