"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eestisse tuleb Valgevene opositsiooni esindaja Tsihhanovskaja (2)
20. jaanuar 2021
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Eestis viibides võtab Valgevene opositsiooni esindaja Svjatlana Tsihhanovskaja osa reedel ÜRO julgeolekunõukogu Arria-formaadi virtuaalistungist Valgevene meediavabaduse teemal.

Tsihhanovskaja võtab Eestis osa ÜRO julgeolekunõukogu virtuaalistungil Valgevene meediavabaduse teemal, vahendas BNS. 

Eestis viibides võtab Tsihhanovskaja osa reedel ÜRO julgeolekunõukogu Arria-formaadi virtuaalistungist Valgevene meediavabaduse teemal. Istungi korraldab Eesti. Kohtumise eesmärk on juhtida tähelepanu Valgevene ajakirjanike alusetule kinnipidamisele ning teistele meediavabadust ohustavatele tegevustele, mida Valgevene valitsus on pärast 2020. aasta 9. augusti presidendivalimisi rakendanud.

Üritusel kõnelevad ÜRO arvamus- ja sõnavabaduse edendamise ja kaitse eriraportöör Irene Khan, Valgevene koordinatsiooninõukogu presiidiumi liige ja Riikliku Kriisivastase Juhtimise pea Pavel Latuško, Timesi ajakirjanik Gareth Brown ning Valgevene sõltumatu meediaväljaande ajakirjanik.

Tsihhanovskajal kohtub ka president Kersti Kaljulaidi, peaminister Jüri Ratase ning välisminister Urmas Reinsaluga. Samuti võtab ta osa riigikogu väliskomisjoni avalikul istungist.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

autoriteet
26. jaan. 2021 16:41
https://lenta.ru/articles/2021/01/21/vvz/?utm_source=RCM-F6FE&from=RCM-F6FE&utm_campaign=rcmd45f9db2 Valgevene retsid.
ruteen
23. jaan. 2021 12:26
Valgevenel on oma "Otto Tiefi" valitsus. https://et.wikipedia.org/wiki/Ivonka_Survi%C5%82%C5%82a Ivonka Surviłła (valgevene keeles Івонка Сурвілла, sünninimi Ivonka Šymaniec; sündinud 11. aprillil 1936 Stoŭbcys Minski lähedal Poolas) on 1918. aastal väljakuulutatud Valgevene Rahvavabariigi president eksiilis. 1997. aastal valiti ta Valgevene eksiilpresidendiks pärast seda, kui eelmine president, 80-aastane Jazep Sažyč ametist tagasi astus. Ta on seni Valgevene ainus naispresident ja ainus president, kes valitud pärast Valgevene iseseisvumist.