"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koroonakriis tõmbas abiellumistele pidurit (0)
20. jaanuar 2021
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Kevadine koroonaviiruse esimene laine ja eriolukord tõmbasid abiellumistele pidurit. Võrreldes 2019. aastaga sõlmiti just märtsist kuni juunini selgelt vähem abielusid," sõnas Statistikaameti analüütik Koit Meres.

Statistikaameti esialgsetel andmetel sõlmiti koroonakriisist räsitud 2020. aastal 5628 abielu ehk 271 võrra vähem kui aasta varem – lahutusi oli 2985 ja nende arv püsis 2019. aastaga võrreldes samal tasemel, vahendas BNS. 

Meres kinnitab, et 2020. aasta esimese kuue kuuga sõlmiti võrreldes aasta varasemaga 361 abielu vähem ja teisel poolaastal 90 abielu rohkem.

“Kevadine koroonaviiruse esimene laine ja eriolukord tõmbasid abiellumistele pidurit. Võrreldes 2019. aastaga sõlmiti just märtsist kuni juunini selgelt vähem abielusid. Juulis ja augustis olukord riigis muutus ning siis peeti kolmandik eelmise aasta kõikidest pulmadest. Sügisel pead tõstnud viiruse teine laine abiellumiste arvule suurt pitserit ei jätnud,” kommenteeris Meres. 

Möödunud aasta esimesel poolaastal lahutas abielu 1226 paari. Aasta teises pooles oli lahutusi aga tunduvalt rohkem, kokku 1759. “Näib, et kevadel registreerimata lahutused vormistati aasta teises pooles. Just siis oli peale oktoobri igas kuus lahutusi rohkem kui 2019. aastal. Võrreldes 2019. aastaga suurenes lahutuste arv mullu kokku viie võrra,” lisas Meres.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.