"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maa-amet koondas ruumiandmed ja -teenused geoportaali (0)
20. jaanuar 2021
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

Inspire metaandmete juhendil põhinevad ruumiandmete ja -teenuste kirjeldused ehk metaandmed ühtlustavad EL-i riikides ruumiandmete esitamist ja võimaldavad nii Eesti kui ka teiste EL-i riikide ruumiandmete kohta lihtsamini informatsiooni leida.

Maa-amet koondas Eesti ruumiandmete teabe ja teenused koos kirjeldustega veebikeskkonda geoportaal.ee, kus need on ühtsel kujul kättesaadavad kõigile Euroopa Liidu (EL) tarbijatele, vahendas BNS. 

Maa-amet on Eestis Euroopa ruumiandmete infrastruktuuri ehk Inspire teabe- ja nõustamiskeskus. Eelmisel aastal koostas maa-amet koostöös 18 andmekogu haldajaga riigiasutustele 26 Inspire-temaatilist teenust, peamine rõhk oli seejuures keskkonnavaldkonna teenustel, teatas maa-amet.

“Sõltumata uute teabevaldajate lisandumisest või Inspire direktiivi arengutest, suudab maa-amet aidata teabevaldajatel ruumiandmeid Inspire andmemudelile üle viia ja ruumiandmeteenuseid koostada,” ütles maa-ameti peadirektori asetäitaja Artu Ellmann.

Inspire metaandmete juhendil põhinevad ruumiandmete ja -teenuste kirjeldused ehk metaandmed ühtlustavad EL-i riikides ruumiandmete esitamist ja võimaldavad nii Eesti kui ka teiste EL-i riikide ruumiandmete kohta lihtsamini informatsiooni leida.

Uue metaandmete haldamise keskkonna metadata.geoportaal.ee vahendusel saab teada, mida ruumiandmed sisaldavad, kes neid haldab, kas andmete kasutamisel on piiranguid, milliste teenuste kaudu on need andmed kättesaadavad. Veebikeskkonna arendus toimus maa-ameti ja keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskuse koostööna. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.