"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põlissoomlased on tõusnud Soome populaarseimaks parteiks (1)
20. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Soome suurima toetusega parteiks on tõusnud Põlissoomlased, mis edestab napilt Sotsiaaldemokraate, selgub Helsingin Sanomate avaldatud arvamusuuringust.

Opositsioonipartei Põlissoomlased (Perussuomalaiset) toetus on eelmise küsitlusega võrreldes andmetel tõusnud 0,4 protsendipunkti võrra 21 protsendini. Alates suvest on küsitlustulemustele tuginedes Põlissoomlaste toetus kasvanud kokku kolm protsenti.

Uuringu juhi Sakari Nurmela on Põlisoomlased leidmas uusi toetajaid nende inimeste hulgast, kes seni pole regulaarselt valimas käinud. Lisaks tuleb parteile Nurmela hinnangul kasuks, et neil on teatav ühisosa ka Koonderakonna ja Keskerakonnaga.

“Võib arvata, et nii Keskerakonna kui Koonderakonna toetajate seas on oma parteis pettunud inimesi, kes tajuvad Põlissoomlaseid nii väärtuskonservatismi kui neile meeldivate majandusteemaliste seisukohavõttude tõttu üha ahvatlevama valikuna,” selgitas Nurmela.

Peaminister Sanna Marini juhitava Sotsiaaldemokraatliku partei toetus on võrreldes eelmise küsitlusega langenud 0,6 % võrra 20,8 protsendini. Koonderakond (Kokoomus) sai 16,2 % toetusega kolmanda koha ning neljanda koha pärast võistlesid Keskerakond 10,8 % ja tuntava tõusu (0,7%) läbi teinud Rohelised 10,6 % häältega.

Kantar TNS poolt 21.detsembrist 15. jaanuarini läbi viidud küsitluses osales üle 2 600 inimese  ning neile esitati küsimus:  keda te valiksite, kui parlamendivalimised toimuksid nüüd. 30% küsitletutest nentis, et neil puudub hetkel kindel lemmikpartei.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ons keeleoskajat
20. jaan. 2021 15:37
Ons mõnd keeleoskajat kas perussoomlast saab võib ümberpanna põlissoomlaseks? Vaid edu tublile Jussile ja hurmavale Sannale.