"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas: nakatumiskordaja on jõudnud alla ühe (0)
20. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

"Esiteks, möödunud pühade ajal liikus koos meiega üle Eesti ka koroonaviirus. Teiseks, meie liikumist ja lävimist vähendades suutsime nakkuse levikut piirata. On oluline, et edaspidi oleme veelgi tublimad – kaalul on meie tervis ja toimetulek," sõnas peaminister Jüri Ratas. 

Nakatumiskordaja on jõudnud Eestis alla 1 kõikudes 0,9 ja 0,95 vahel, vahendas BNS Ratase sotsiaalmeediakontot, lisades, et mida rohkem see näitaja veelgi väheneb, seda väiksemaid piiranguid argielule edaspidi vaja on.

“Mida hoolikamalt koroonaviiruse vastastest reeglitest kinni peame, seda rohkem lapsi saab edasi koolis käia ja meie kõigi argielu võimalikult väheste piirangutega jätkuda. Meil on tarvis pingutada üheskoos kuni vaktsineerimise võimalus avaneb elanikele, kes riskirühmadesse ei kuulu,” märkis Ratas. 

“Et meie käitumisel ja seda suunavatel piirangutel on mõju nakkuse levikule, kinnitavad nii jooksvad andmed kui uuringute tulemused. Esiteks, möödunud pühade ajal liikus koos meiega üle Eesti ka koroonaviirus. Teiseks, meie liikumist ja lävimist vähendades suutsime nakkuse levikut piirata. On oluline, et edaspidi oleme veelgi tublimad – kaalul on meie tervis ja toimetulek,” võttis Ratas kokku teisipäevase arutelu koroonaviiruse leviku olukorra ja väljavaadete üle, mida pids valitsus koos teadusnõukoja ja terviseameti esindajatega.

COVID-19 haigestumus on siiski jätkuvalt niivõrd kõrgel tasemel, et Eestis püsib tervishoiualane hädaolukord. “Muret teeb, et haigestumine on oluliselt kasvamas Pärnumaal ning endiselt levib viirus laialdaselt Harjumaal ja Ida-Virumaal,” ütles Ratas.

Teine vaktsiinidoos on vaktsineeritutele tagatud ja vabatahtlik COVID-19 kaitsesüstimine jätkub hoolimata tarnete väikesest vähenemisest. “Sel nädalal jätkame vaktsineerimist hooldekodudes ning alustame tervishoiutöötajate vaktsineerimist teie vaktsiinidoosiga. Kaitsesüstimise sihtrühmade laiendamine lükkub umbes nädala võrra edasi,” ütles Ratas.

Ta tuletas ühtlasi meelde, et uuest aastast saab haigushüvitist alates teisest haiguspäevast. “Õigus haigushüvitisele on ka COVID-19 haige lähikontaktsel eneseisolatsioonis viibitud päevade eest,” lisas Ratas. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.