"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Mupo: invakohale parkinud seadusrikkujal jäi õigust ülegi (2)
20. jaanuar 2021

"Austagem nõrgemaid ja ärgem võtkem nende kohti ära, ennekõike aga austagem seadusi, mis keelavad ilma invakaardita invakohtadel parkida," ütles mupo avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt.

 

Eile, 19. jaanuaril jäi mupole aadressil Tähesaju 8 silma invakohale pargitud auto, millel ei olnud invakaarti. Poest väljunud autoomanik kõndis otse inspektori kaamera ette. Õigustustest tal puudust ei tulnud, muu hulgas arvas ta teadvat, et invaliidid selles poes ei käigi, sest invakohad on pidevalt tühjad.

“Invaliid siia poodi ei tule. Ma pole ühegi invaliidi koha peal kedagi näinud,” ütles ärritunud seadusrikkuja.

Hundi sõnul ei ole selliseid juhtumeid palju, kus valesti parkijaga otse vestelda saaks, sest alati ei jõua inimest ära oodata või ei satuta õigel hetkel peale. Antud juhtum sai aga õigeaegselt fikseeritud ning teolt tabatud rikkuja paistis silma ka üleoleva ja ebaviisaka käitumisega.

Kõige suurem probleem ivakohtade parkimisega ilmneb mupo hinnangul pühade ajal, sest siis on sisseosteid tegevaid inimesi palju ja vabad parkimiskohad sissekäigust tavapärasest kaugemal. Veidigi maad jalgsi poe ukseni kõndida tundub aga ületamatu vaev.

Invakaart peab olema füüsiliselt nähtaval kohal. Mupo kontrollib nii invakaardi olemasolu kui selle kehtivust. Aeg-ajalt on leitud ka juhtumeid, kus invakaart on võltsitud või kehtivuse kaotanud.

Invakohale parkimise eest on ette nähtud hoiatustrahv 20 eurot. Ka antud juhtum päädis trahviga.

“Austagem nõrgemaid ja ärgem võtkem nende kohti ära, ennekõike aga austagem seadusi, mis keelavad ilma invakaardita invakohtadel parkida,” kommenteeris mupo.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

jüri
29. jaan. 2021 22:55
Tegelikult kurja juur on nende invakaartide väljastamine. Just siit algab korruptsiooni esimene tase -invaliidsust ostetakse, et kalli liisitud limusiini või maasturi kesklinnas tasuta parkida. Kõik ju näevad mis autod invakaartidega on -BMW, MB SL, Lexus ... Mõned on isegi kahekohaliseg kupeed, kuhu põhimõtteliselt invalidile sisseronimine võimatu. Rahvas seda näeb -politsei aga kontrollib, kas kaart pole kehtivuse lõpetanud. Aeg on lõpetada tsirkus -kui autos invaliidi pole, mingit eriõigust parkida ka pole.
oeh
22. jaan. 2021 18:40
Politsei poolt täiesti hambutu tegevus. Lastakse sisuliselt endale jala peale sirtsutada. Süüdlane demonstreerib täielikku pohhuismi ja põlgust politsei suhtes ja tegelikult on ka põhjust arvestades politsei esinemise taset.