"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hubert Hirve ja Andres Anvelti tüli võib laheneda kompromissiga (0)
21. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Hirv ei ole rahul, et 2019. aasta 25. jaanuaril Kuku raadio eetris olnud saates "Nädala tegija" avaldas Andres Anvelt tema kohta valeväiteid.

Harju maakohus oleks pidanud täna vaagima kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatuna kohtu all oleva hotelli- ja restoraniärimehe Hubert Hirve hagi tema kohta valeväiteid avaldanud kunagise kriminaalpolitseiniku, endise justiits- ja siseministri ning riigikogu eksliikme Andres Anvelti vastu, kuid pooled esitasid kohtule hommikul kompromissettepaneku, vahendas BNS. Poolte vahel sõlmitud kompromissi peab kinnitama kohus.

Hirv ei ole rahul, et 2019. aasta 25. jaanuaril Kuku raadio eetris olnud saates “Nädala tegija” avaldas Andres Anvelt tema kohta valeväiteid.

Hirv märgib hagis, et Anvelti väide, et ta korraldas toonase politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Robert Andropovi abiga Andres Anvelti keskkriminaalpolitsei juhi ametist eemaldamise ning varastas kriminaaltoimikust Anton Geri foto ja skeemi Eesti allilma juhtide kohta, ei vasta tõele.

Neid Anvelti väiteid kajastas 2019. aasta 25. jaanuaril uudisteportaalis www.err.ee ilmunud artikkel “Anvelt: ma ei näe endal mitte mingit eetilist või õiguslikku süüd”.

Sama aasta 6. veebruaril avaldas nädalaleht Eesti Ekspress paberlehes ja veebiväljaandes artikli “Halvale teele: ekspolitseinik kahtlustab endiste kolleegide kättemaksu”, mis kajastas samuti Anvelti väiteid.

Hubert Hirv leiab, et Anvelt on selliseid väiteid esitades riivanud tema au ja väärikust ning nõudis hagis kohtu kaudu talle kahju tekitava tegevuse lõpetamist ja valeväidete avaldamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.