"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vanalinna päevade korraldajad koguvad legende (0)
21. jaanuar 2021
Dmitri Povilaitis

"Nagu varasematelgi aastatel, kutsume taas rahvast kaasa mõtlema ja ideid pakkuma. Vanalinna päevade eesmärk on ju tutvustada ja väärtustada nii Tallinna ajaloolist vanalinna kui ka siinset elu läbi aegade mõjutanud ja meie päevilgi mõjutavaid inimesi," sõnas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna valitsus ja Hopneri Maja valmistuvad korraldama vanalinna päevi 3.–6. juunini ja algatasid programmi tarvis ideekavandite kogumise. 

“Nagu varasematelgi aastatel, kutsume taas rahvast kaasa mõtlema ja ideid pakkuma. Vanalinna päevade eesmärk on ju tutvustada ja väärtustada nii Tallinna ajaloolist vanalinna kui ka siinset elu läbi aegade mõjutanud ja meie päevilgi mõjutavaid inimesi. Kõik see väärib hoidmist nii praegu kui tulevikus, egas muidu oleks meie vanalinn kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse,” ütles Haukanõmm.

39. Tallinna vanalinna päevad on tänavu kavandatud juba eelmisel aastal väljakuulutatud teemal “Lood ja legendid”.

“Mõnigi lugu ajaloost väljub tõeluse raamest ja hakkab elama oma elu, kasvades ja muutudes legendiks. Tallinn on nende poolest rikas ja vanalinna päevade programm võib ka legendid ellu äratada. Iga looja saab anda programmi oma panuse ning lisaks on võimalik taotleda ka toetust oma ideekavandi elluviimiseks,” selgitas vanalinna päevade kunstiline juht Anne Velt.

Rahalist toetust võib taotleda põhiteemale vastavatele kavanditele, mida plaanitakse teostada vanalinnas või linnamüüriga piirneval haljasalal. Taotlus tuleb esitada hiljemalt 15. veebruariks Tallinna projekti- ja tegevustoetuste infosüsteemi iseteeninduskeskkonnas mittetulundus.tallinn.ee/. Otsuse kavandi lülitamisest vanalinna päevade programmi teeb komisjon hiljemalt 1. märtsiks. Rohkem teavet: www.vanalinnapaevad.ee

Vanalinna päevi on korraldatud Tallinnas alates 1982. aastast. Möödunud aastal jäid need esmakordselt toimumata, nagu paljud traditsioonilised sündmused Eestis. Tänavu on vanalinna päevade korraldajad alustanud ettevalmistusi lootuses, et viirus taandub ja kultuurisündmused taas toimuvad.  

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.