"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti sadamate kaubamaht jäi mullu eelneva aastaga samale taseme (0)
22. jaanuar 2021
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Toimusid väikesed muutused kaupade lastimises ja lossimises, kuid kaubamahud suurenesid võrreldes 2019. aastaga vaid 0,1 protsenti," sõnas Statistikaameti analüütik Birgitta Ojamaa.

Statistikaameti andmetel jäi Eesti sadamate kaubamaht 2020. aastal eelneva aastaga samale tasemele, olles 37,6 miljonit tonni, vahendas BNS. 

Ojamaa sõnul puudutas eelmise aasta keeruline majandusolukord rängalt sõitjate merevedu, aga ei mõjutanud sadamate kaubaveo mahte. “Toimusid väikesed muutused kaupade lastimises ja lossimises, kuid kaubamahud suurenesid võrreldes 2019. aastaga vaid 0,1 protsenti,” ütles Ojamaa.

Kaupade lastimine ehk kauba peale laadimine vähenes 2020. aastal 3 protsendi võrra 24,6 miljoni tonnile. Lastitud kaup moodustas sadamate kaubamahust veidi alla kahe kolmandiku. Lossimine ehk kauba laevalt maha laadimine suurenes aga eelneva aastaga võrreldes 7 protsendi võrra 13,1 miljoni tonnini.

Esimesel poolaastal veeti Eesti sadamate kaudu sarnaselt 2019. aastaga 18,6 miljonit tonni kaupa. Sellest lastiti 11,9 miljonit tonni kaupa ehk 7 protsenti vähem kui 2019. aastal ning lossiti 6,7 miljonit tonni ehk 15 protsenti rohkem kui aasta varem.

Teisel poolaastal veeti 19 miljonit tonni kaupa, mis on ligikaudu sama palju kui 2019. aastal. Sarnaselt 2019. aasta teise poolaastaga lastiti siis kaupa 12,7 miljonit tonni ja lossiti 6,3 miljonit tonni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.