"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koroonakriis ja pehme talv vähendasid liiklusõnnetuste arvu (0)
22. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Kui Eesti-sisesed liiklusõnnetused vähenesid 16 protsenti, siis Eesti sõidukitega välismaal toimus 30 protsenti vähem juhtumeid," sõnas Eesti Liikluskindlustuse Fondi tegevjuht Mart Jesse.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika kohaselt registreeriti mullu 29 700 liikluskindlustusjuhtumit, mida on 6400 juhtumi võrra vähem kui tunamullu – liikluskindlustuse keskmine aastamakse oli 114 eurot, vähenedes aastaga 19 euro võrra, vahendas BNS. 

Jesse sõnul oli liiklusõnnetuste vähenemise peamisteks põhjusteks koroonakriisist tingitud väiksem liiklussagedus ja eelmise aasta lumevaene talv. “Vähenenud liiklusõnnetuste tõttu langes liikluskindlustuse hind 133 eurolt aasta jooksul 114 eurole. Kui Eesti-sisesed liiklusõnnetused vähenesid 16 protsenti, siis Eesti sõidukitega välismaal toimus 30 protsenti vähem juhtumeid. Viimane on tingitud asjaolust, et inimesed reisisid pandeemia tingimustes oluliselt vähem,” ütles Jesse.

Tema sõnul on murettekitav, et eelmisel aastal küll õnnetuste koguarv vähenes, aga raskete õnnetuste osakaal tõusis. “Inimvigastustega lõppenud kahjude arv vähenes minimaalselt ja liiklussurmade arv hoopis kasvas,” selgitas Jesse.

Möödunud aastal toimus 1364 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 60 inimest. Üle-eelmisel aastal olid need näitajad vastavalt 1415 ja 53.

2020. aasta 29 700 liikluskindlustusjuhtumist 27 400 toimus Eestis ja 2300 juhtumit põhjustati Eesti sõidukitega välismaal. Keskmine liikluskahju oli 1920 eurot.

Liikluskindlustus on sõidukijuhi kohustuslik vastutuskindlustus, mis hüvitab liiklusõnnetuse põhjustaja tekitatud kahju kannatanule.

LKF on liikluskindlustuse registri pidaja, liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo ja liikluskindlustuse lepinguta sõidukite sundkindlustaja. LKF hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab LKF liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.