"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo: lumekoristusega kaasneb paratamatult ka müra (0)
22. jaanuar 2021
Aleksandr Guzhov/ Foto on illustreeriv

"Tänavad peavad olema läbitavad - seda juba operatiivsõidukite ligipääsu tagamiseks, õnnetuse korral on lund koristama hakata juba hilja," põhjendas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere.

Seoses hiljuti maha sadanud lumega on mupo korrapidajale helistanud mitmed pahased linnakodanikud, keda häirib öösel linna toimuv lumekoristus, libedustõrje või lume väljavaedu.  

Toompere sõnul kaasnevad linnas elamisega paratamatult ka teatavad talumiskohustused. “Nii nagu öised avarii-kaevetööd, nii tekitab ka lumekoristus teatavat müra. Need on tööd, mida on kõige otstarbekam teha öötundidel, mil sõidukeid ei ole parklates ja tänaval liiklus hõredam. Tänavad peavad olema läbitavad – seda juba operatiivsõidukite ligipääsu tagamiseks, õnnetuse korral on lund koristama hakata juba hilja.” 

Toompere sõnul on inimesed ilmselt eelmise lumevaese talvega, mil lund koristada ei tulnud ja müra ei tekitatud, ära harjunud. “Maal elav inimene tunneb rõõmu, kui kuuleb öösel lund lükkavat traktorit. Samamoodi võiks ka linnainimene rõõmustada. Oleme sallivamad ja austame ka neid, kes öösel seda rasket tööd teevad, nad teevad seda kõike ikka meie kõigi hüvanguks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.