"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Muutlik ilm toob kaasa ohtlikud jääpurikad (0)
22. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

Muutlik ilm vahelduvate pluss- ja miinuskraadidega toob kaasa nii libedaohu kui ka ohtlikud jääpurikad, seega tasub kinnistu omanikel jälgida katustele kogunenud lume kogust ning eemaldada lumi ja ohtlikud jääpurikad ja tagada kinnistuga piirneval alal libedusetõrje.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul jälgivad Tallinna Keskkonna-ja Kommunaalameti lepingupartneriks olevad tänavapuhastusfirmad pidevalt ilmastikutingimusi ning lumesaju või libedaohu tekkimisel on tänavatel väljas kogu olemasolev tänavakoristustehnika. “Kuid miinus- ja plusskraadide vaheldus toob majaräästastesse ka ohtlikud jääpurikad ning muudab katustel oleva lume raskeks ja hoonetele ja tänaval liikuvatele inimestele ohtlikuks ja kõnniteed libedaks,” sõnas Klandorf. “Seega tuleb kinnistu või ehitise omanikel jälgida oma kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee olukorda ja tagada libedusetõrje. Niisamuti tuleb neil hoolitseda katustelt lume ja ohtlike jääpurikate eemaldamise eest, arvestades kehtivaid ohutusnõudeid.”

Tallinna heakorraeeskirja kohaselt on kinnistuomanikel võimalus soovi korral linnalt tellida omanikule seadusega pandud korrashoiukohustuse täitmine ehk lume- ja libedusetõrje omanike puhastusalal. Vastava lepingu saab sõlmida keskkonna- ja kommunaalametiga, kui puhastatav kõnnitee asub ühistranspordiliiklusega magistraaltänava ääres, või linnaosa valitsusega, kui see külgneb linnaosa sisekvartaalse tänava sõiduteega.

Lumekoristus ja libedusetõrje toimub pealinna teedel ja tänavatel ööpäevaringselt ning hooldussõidukid on kõik väljas. Libedusetõrjeks kasutatakse graniitsõelmeid ja kloriide ja lund sahatakse vastavalt hooldustsüklitele. Kuna soojakraadidega suureneb ka lahtise lumehulk nii kõnni- kui ka kergliiklusteedel, siis tehakse seal koristustöid senikaua, kuni lahtine lumi on sahatatud. Linnast on välja veetud juba 10 882 m3 lund. Tänahommikuse seisuga on sõiduteedele puistatud ligikaudu 2829 tonni kloriide ning ratta- ja kõnniteedele 283 tonni graniitsõelmeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.