"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Notaritehingute arv kahanes aastaga pea kümnendiku (0)
22. jaanuar 2021
Pixabay

Möödunud aastal kahanes notaritehingute arv tunamullusega võrreldes pea kümnendiku, samas kinnisvaratoimingute arv vähenes vaid veidi.

Möödunud aastal tegid Eesti notarid kokku 298 433 ametitoimingut, mida oli üheksa protsenti vähem kui 2019. aastal, edastas Notarite Koda. Samas kinnisvaratoimingute arv vähenes mullu vaid kaks protsenti.

Notarite Koja andmetel oli langus kõige suurem toimingutes, mis puudutasid äriühingute asutamist, osaluste võõrandamist ja koosolekute otsuste tõendamist. Lisaks vähenes enam kui kümnendiku võrra ka ühisvara ja pärandvara jagamise lepingute tõestamine. Ilmselt peamiselt reisipiirangute tõttu kahanes väljastatud apostillide arv 12 protsenti.

Pärimisega seonduvate toimingute langus oli madalam ning notariaalseid testamente tehti möödunud aastal kaks protsenti rohkem. Abielusid sõlmiti 2020. aastal 14 protsenti  rohkem kui 2019. aastal. Lahutuste arv kasvas kaheksa protsendi  võrra.

“Ka kooselulepingute osas huvi kasvas ning neid tõestati möödunud aastal 31 korral võrreldes 2019. aasta 19-ga,” sõnas Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.