"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn tutvustab EXPO maailmanäitusel Dubais nutikaid lahendusi (0)
22. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Tallinna osaleb esimest korda EXPO 2020 maailmanäitusel Eesti paviljonis, mis pandeemia tõttu edasilükatuna avab oma uksed külastajatele käesoleva aasta oktoobris. Vastvalminud Eesti paviljoni ekspositsioon keskendub tänavu digitaalsetele lahendustele, nutikatele leiutistele ning keskkonnahoiule. 

Need on võtmeteemad, mis kohalike edulugude ja ettevõtetega koostöös läbiviidud edukate koostööprojektide kaudu leiavad näitusel tutvustust ka Tallinna kui innovatsioonipealinna esitlusloos.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on maailmanäitusest osavõtt väärt võimalus saavutada kriisist väljumise ajal kõrgendatud rahvusvahelist tähelepanu nii linnale kui ettevõtjatele. “Tallinn pälvis eelmisel aastal maailma intelligentsema kogukonna tiitli, olles tuntud oma ükssarvikute, uuendusmeelsete ettevõtete ning tehnoloogiapõhiste rakenduste kasutamise poolest avalikus sektoris. Tehes koostööd innovatsiooni ökosüsteemi osapooltega ning toetades oma ettevõtteid globaalse edu saavutamisel, võidame kogu regioonina”, sõnas Riisalu.

Tallinna esitluste osaks on tutvustada erinevaid tuleviku linna projekte, mis on teostatud või läbiviimisel koostöös teadusasutuste ning erasektoriga näiteks liikuvuse, linnakeskkonna arenduse, hariduse ja digitaliseerimise valdkondades, sh isejuhtivate busside testid, päikeseenergiat tootvad teekatendid, nutikad ülekäigurajad, sensorid linnaruumis, e-valitsemise süsteem jt. Tutvustust leiavad nii 3D linnamudeli, juhtimislaua ja avaandmetel põhinevad digitaalsed lahendused, aga ka rohepööret toetavad algatused.

“Tervitame pealinna meie ekspositsioonis. Tallinna kui riigi ühe olulisema majandusmootori liitumine paneb ilusa punkti ligi kaks aastat kestnud partnerite maailmanäitusele kaasamisele, täiendades meie ekspositsioonis seda osa, mis tutvustab digilahenduste rakendusvõimalusi linnakeskkonnas ja -valitsemises,” ütles EXPO Dubai Eesti Esinduse juht Andres Kask.

Maailmanäitusel osalemise eesmärk on aidata Eesti ettevõtetel ja organisatsioonidel luua kontakte nii Lähis-Ida regioonis kui ka terves maailmas ning kasvatada seeläbi oma toodete ja teenuste müüki. Maailmanäitus on Dubais avatud 2022. aasta märtsi lõpuni.

Eesti EXPO-l osalemist juhib ja korraldab ettevõtjate eestvedamisel loodud Sihtasutus EXPO 2020 Dubai Eesti esindus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.