"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kolmes liiklusõnnetuses sai viga kolm inimest (0)
23. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Reedel juhtus kolm tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga kolm inimes. Politsei tabas möödunud ööpäeval roolist ka üheksa joobes juhti.

Esimene õnnetus juhtus kella 12.43 ajal Tartus Aardla 27 hoovil, kus 44-aastane naine hakkas Volvo veoautoga sõitma, nii et furgooni tagaluuk oli allalastud asendis. Tagaluugi serv tabas parkinud Honda CR-V–d ja selle taga seisnud 42-aastast meest. Kiirabi viis mehe Tartu ülikooli kliinikumi kontrolli.

Teine õnnetus juhtus kella 13.17 ajal Tallinnas Sõpruse puiestee majadevahelisel teel, kus tagurdavalt Ford Transiti kaubikult sai löögi 75-aastane naine. Kiirabi viis jalakäija Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 19.49 ajal Tallinnas Kärberi 37 juures, kus peatuse juures pidurdanud linnaliinibuss kukkus 63-aastane naisreisija. Kiirabi viis kannatanu Ida-Tallinna keskhaiglasse kontrolli.

Politsei tabas möödunud ööpäeval üheksa juhti, kes olid vaatamata ohtlikele teeoludele ebakaines olekus sõitma läinud.

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud kaheksa olid aga liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.