"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suri USA tele- ja raadioajakirjanik Larry King (0)
23. jaanuar 2021
REUTERS/SCANPIX

USA tuntud tele- ja raadioajakirjanik, püksitrakside poolest kuulus Larry King, kelle intervjuud maailma liidrite, filmistaaride ja tavakodanikega aitasid pea pool sajandit hoida üleval ameerikaliku vestluse taset, suri laupäeval 87-aastasena.

King suri Cedars-Sinai haiglas Los Angeleses, säutsus tema kaasasutatud stuudio ja võrgustik Ora Media.

Surma põhjust ei öeldud, kuid uudistekanal CNN edastas varem jaanuaris, et koroonanakkuse saanud King toimetati haiglasse.

King juhtis aastatel 1985-2010 CNN-is iga päev eetris olnud omanimelist intervjuusaadet “Larry King Live” ning sai selle eest ka korduvalt pärjatud, sealhulgas kahe Peabody ajakirjandusauhinnaga.

Kuulsustega tehtud intervjuudega ning poliitiliste debattide ja päevakajaliste teemade arutajana polnud ta üksnes vaid vastupidav otsesaadete juht. Tema eripäraks oli uudishimu, mis muutis iga tema intervjuu põnevaks, olgu intervjueeritavateks siis “Central pargi sörkijana” tuntud vägistamiseohver või miljardärist tööstur Ross Perot, kes aastal 1992 teatas Larry Kingi otsesaates oma kandideerimisest presidendiks.

King tegi hinnanguliselt 50 000 otse-eetri intervjuud ning aastal 1995 juhtis ta Lähis-Ida rahukohtumist, kus osalesid Palestiina Vabastusorganisatsiooni juht Yasser Arafat, Jordaania kuningas Hussein ja Iisraeli peaminister Yitzhak Rabin. Oma otsesaates tervitas ta kõiki, dalai-laamast Elizabeth Taylorini, Mihhail Gorbatšovist Barack Obamani ning Bill Gatesist Lady Gagani.

Pärast tema otsesaate 25. aastapäeva pidustusi 2010. aasta juunis teatas King järsku, et loobub saate tegemisest, öeldes televaatajatele: “On aeg oma igaõhtused traksid varna riputada.” Tema mantlipärijaks valiti Briti telesaadete juht Piers Morgan.

Kui King 2010. aasta detsembris ameti maha pani, kahtlustati, et ta oli trakside varna riputamisega oodanud veidi liiga kaua. Olles kunagi kaabeltelevisiooni uudistesaadete liider, oli tema saade oma ajaaknas vaadatavuselt kolmas ning kogus vaid pool televaatajatest võrreldes 1998. aastaga, mil igaõhtuselt vaatas “Larry King Live’i” 1,64 miljonit televaatajat.

King suitsetas päevas kolm pakki sigarette ning sai 1987. aastal südamerabanduse, kuid sellele järgnenud ülimalt raske südameoperatsioon tema tempot ei aeglustanud.

Viimastel aastakümnetel oli tal veel mitmeid teisi terviseprobleeme, nende hulgas veel südamerabandusi, suhkurtõbi ja kopsuvähk.

Selle aasta algul teatas CNN, et King viidi enam kui nädalaks COVID-19 tõttu haiglaravile.

Kuid tagasilöökidest hoolimata jätkas ta töötamist kõrge eani, tehes otse-eetrisse minevaid jutusaateid ja reklaamuudiseid, ehkki tema esinemissagedus CNN-is vähenes.

“Töö, see on kõige lihtsam asi, mida ma teen,” ütles King kunagi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.