"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Ülemiste terminali ehitus võib alata juba selle aasta lõpus (0)
23. jaanuar 2021
Rail Baltica

Praegu tehakse Rail Balticu Ülemiste terminali põhiprojekti ja aasta jooksul loodetakse jõuda esimeste ehituslubadeni. Teminal muudab põhjalikult linnapilti selles Lasnamäe osas.

Ülemiste terminali ehitamine on paras väljakutse, näiteks tõstetakse Suur-Sõjamäe tänavat poole meetri võrra kõrgemaks ja nihutatakse Lennujaama suunalist trammiteed. Samas on terminal ise aga suurejooneline.

“Arhitektuurne põhimõte terminali taga oligi selliste valguskiirtega (võidutöö nimetus on “Light stream”) kokku põimida erinevad transpordiliigid, mitte ainult raudtee erinevad laiused või tramm, aga ka bussiliiklus uute peatusega, kergliiklus jalgratastele,” avas võidutöö ideed Eesti poolne juhtiv arhitekt Lever Lõhmus.

Lõppenud aastal kulutas Rail Balticu projekt ligi 14 miljonit eurot. Tänavu on kavas ehitusse panna kolm korda suurem summa. Ehitada tahetakse kiiresti, et võimalikult vähe tallinlaste elukorraldust segada.

“Sellist häirimist, kui ma õhtul kodus hakkan magama jääma ja siis hakatakse rammima, nagu sildade puhul, seda ei ole. Ma arvan, et kõige suurem mõju on just tööle ja koju sõitmisel, sest tuleb ette piiranguid ja mõnes kohas peab ümber sõitma,” selgitas Rail Balticu peaprojektijuht Raido Kivikangur.

Suuremad tööd lähevad Ülemistel lahti 2022 aasta lõpupoole ja kolm aastat pärast seda peaks terminal valmis olema.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.