"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti parimad avaveeujujad on Kalevi ujumiskoolist (0)
25. jaanuar 2021
Erakogu. Kalevi Ujumiskool.

Eesti Ujumisliit pärjas mulluste tulemuste põhjal aasta avaveeujuja tiitliga naistest Kertu Kaare ja meestest  Sander Paavo. Mõlemad treenivad  Kalevi ujumiskooli värvides. Põhjust rõõmustada on tublide noorte treeneritel Kaire Indriksonil, Henry Heinal ja Martti Aljandil.

Kui Kertu Kaare õpib veel Tallinna Reaalkoolis siis Sander Paavo lõpetas mullu suvel Tallinna Ülikoolis bakalaureuse õppe. Mõlemad on ujumisega tegelenud pikka aega. Kertu enda kinnitusel on ta vett armastanud lapsest saati. Ujumise treeningud algasid juba 1. klassis. Praegu läheb treeningutega Kertul 11.aasta.

Sander Paavo ujumistee algas Tartus 17 aasta eest. Pärast põhikooli lõpetamist suundus ta edasi õppima Tallinna Audentese Spordigümnaasiumi. Avaveeujumistega on Sander seotud kaheksa aastat. “ Esimest korda puutusin avaveega üldse kokku 2011. aastal triatloni raames. Päris esimene suur  hooaeg oli 2012. aastal ning esimene korralik avavee hooaeg tuli aasta hiljem,” rääkis Paavo. Mõlemale noorele on avavesi väljakutse, iga võistlus erinev. Oma osa mängivad  ilm, lained kui hoovused.  Avavee juures on Sanderi  sõnul hea see, et saab sirgelt ujuda, basseini ujumisel tuleb kogu aeg teha pöördeid.

Kertu ja Sanderi kinnitusel on avaveevõistlused erilise emotsiooni ja hea korraldusega. “ Eelmisel suvel oli tore paljusid Eestimaa paiku avastada, kuna etapid toimusid eri kohtades. Enne  ei kujutanud ette, et avavees ja basseinis on erinev tunne ujuda. Kuna olen basseiniujuja aga COVID-i tõttu proovisin avaveeujumist, siis see meeldis, ja nii otsustasingi avavee hooaja kaasa teha,” kommenteeris Kertu kokkupuudet  avaveeujumisega. Neiu enda sõnul oli talle mullu suurim üllatus Pühajärvel toimunud 5 ja 10 km Eesti avaveeujumise meistrivõistluste võit  naiste arvestuses. Sander Paavo osales lisaks Eesti seeriaetappidele mullu märtsis Israeli kuurortlinnas Eilatis toimunud LEN-i etapil ja lunastas pääsme Ungaris toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele. Paraku jäi viimane koroona pandeemia tõttu ära. Nüüd loodab Sander, et tänavu maikuus selle teoks saamisele.

Sander Paavo kui Kertu Kaare sõnul on aasta avaveeujuja tiitel neile meeldiv üllatus. Sander sai tiitli juba teist aastat järjest. Kertu plaanid on hooajaks seotud Eesti avavee etappidega, samuti soovib neiu osaleda mõnel rahvusvahelisel suurvõistlusel. Sander Paavol on fookuses maikuus Budapestis toimuvad Euroopa avavee meistrivõistlused. Samuti on noormehel soov kaasa lüüa Eesti avavee etappidel. Oma võistkonnaga HUUM plaanib Sander osaleda ka Tallinna Ironmanil.

        

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.