"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Harjumaal juhtunud õnnetuses hukkus ATV-juht (0)
25. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Libedal teel sõites ei tasu mitte ühelgi liiklejal enda masinat või sõiduoskusi proovile panna. Jäisel teel on mistahes sõiduki üle kontrolli kaotamine lihtne," sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit.

Pühapäeval kell 19.12 sai häirekeskuse teate, et Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas on teeäärses kraavis ATV, mille all on raskelt viga saanud 34-aastane mees, vahendas BNS politsei-d.

Saarniit rääkis, et hetkel on veel vara öelda, mis põhjusel 34-aastase mehe juhitud ATV ümber paiskus. “Esialgsetel andmetel sõitis mees ATV-ga üksinda ning kandis kaitsekiivrit. Paraku olid tema vigastused sellised, mille eest üksnes kiiver kaitsta ei suuda ning vaatamata meedikute pingutustele tema elu enam päästa ei õnnestunud ja ta hukkus sündmuskohal,” ütles Saarniit.

Operatiivjuht lisas, et hetkel on tee- ja ilmastikuolud väga muutlikud ning kohati on teedel ka libeduse oht.

“Libedal teel sõites ei tasu mitte ühelgi liiklejal enda masinat või sõiduoskusi proovile panna. Jäisel teel on mistahes sõiduki üle kontrolli kaotamine lihtne ning õigeaegselt peatumine väga keeruline. Seetõttu tuleb alati valida selline sõidukiirus, mis turvaliselt kõik liiklejad sihtkohta viib,” lisas Saarniit.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.