"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Plastkuusest hakkepuitu ei saa (0)
25. jaanuar 2021

"Otsus kuivanud kuused ümber töödelda on keskkonnasõbralik tegu, siis seda kummastavam on, et kogumisplatsidele toodi lisaks orgaanilistele puudele ka kunstkuuski ja kuusepuid, millel ehted olid küljes," sõnas Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

Nõmme linnaosa valitsus otsustas, et keskkonnasõbraliku lahendusena viiakse kokku kogutud jõulukuused hakkepuiduks. Kaheksast kogumispunktist saadi 45 m3 jõulupuid.

Jaanuaris koguti vähem kui kolme nädalaga Nõmme linnaosast suur hulk jõulukuuski. “Otsus kuivanud kuused ümber töödelda on keskkonnasõbralik tegu, siis seda kummastavam on, et kogumisplatsidele toodi lisaks orgaanilistele puudele ka kunstkuuski ja kuusepuid, millel ehted olid küljes,” rääkis Šillis. “Kuna jõulupuudest toodetakse hakkepuitu, mida segatakse omakorda multšiga, tuleb vedajal kõik mittesobiv käsitsi eemaldada.” 

Ka toodi jätkuvalt kuuski kogumisplatsile kilekottides, mis tõi vedajale veelgi lisatööd juurde. 

Vaatamata sellele, et elanikud ja kontorid saavad kasutatud kuuski üle anda nii oma jäätmevedajale kui ka jäätmejaama operaatorile, on Tallinnas saanud traditsiooniks, et jõulupuud viiakse linna kogumispunktidesse. “Loodame, et järgmisel aastal on keskkonnateadlike linlaste hulk suurem ja jäätmete liigiti kogumine sujub veelgi paremini,” avaldas linnaosa vanem lootust.

Kaheksast kogumispunktist kogutud kuused viiakse Männikul asuvale SLG Energy OÜ platsile, kus nendest toodetakse hakkepuitu. Nõmmelt korjati kokku 45 m3 jõulupuid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.