"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Roosikrantsi tänaval algasid uuesti väljakaevamised (0)
25. jaanuar 2021

Täna oli arheoloogide telk seatud üles üsna linnavalitsuse kõrval Roosikrantsi tänaval. Sealt tuleb nüüd väljakaevamised teha kuni Pärnu maanteeni. Paraku kaasnevad uute teadmistega ka viivitused tee remondis ja selle töö kallinemine.

Jaanuari viimasel nädalal algasid taas arheoloogilised väljakaevamised Roosikrantsi tänaval. See on  tänava remonti nelja kuu võrra pikemaks venitanud, aga sealsed leiud tasuvad selle viivituse ära. 

Roosikrantsi tänava ja Pärnu maantee väljakaevamistel selgus, et meie esivanemad elasid Tallinna mail varem kui seni arvati. Elujälgi on leitud juba I ja II aastatuhandest enne Kristust.

“Juba varasel metalliajal – umbes I aastatuhat enne Kristust kuni ajaarvamise alguseni on varased asukad siin toimetanud. Leidsime sellest perioodist ühe majapõhja, erinevaid tuleasemeid jne. Aga uus on see, et nad vanalinnale nii lähedal on. Edasised analüüsid peavad andma vastuse, kas see on osa ühest suuremast asulast või on see lokaalne nähtus,” jutustas arheoloog Rivo Bernotas.

Täna oli arheoloogide telk seatud üles üsna linnavalitsuse kõrval Roosikrantsi tänaval. Sealt tuleb nüüd väljakaevamised teha kuni Pärnu maanteeni. Paraku kaasnevad uute teadmistega ka viivitused tee remondis ja selle töö kallinemine.

Kalle Klandorfi sõnul on kesklinn ja vanalinn juba sellised kohad, kus peab taoliste viivitustega arvestama.

Siiski on mõne kuu pikkune viivitus seda väärt, et nii kaugest ajaloost täpsemaid teadmisi saada. Sel aastal kaevavad arheoloogid lisaks Roosikrantsi tänavale veel Pärnu maantee ja Tatari vahelist ala.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.