"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Abikaasa tulistamises süüdistatav Liina Bahovski eitab tapmiskatset (0)
26. jaanuar 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Süüdistatav tarbis koos abikaasaga kodus alkoholi. Tõendite järgi viibis naine abikaasaga ühes ruumis ja sihtis enda nimele registreeritud seaduslikust tulirelvast tema poole," sõnas Põhja ringkonnaprokurör Katrin Paesoo.

Harju maakohtus algas kohtuprotsess abikaasa tulistamises süüdistatava Liina Bahovski üle, kes end tapmiskatses süüdi ei tunnistanud, vahendas BNS. Bahovski kinnitas kohtule, et ta ei soovinud abikaasat tappa, kuid möönis, et lask, mis abikaasat tabas, toimus. 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Liina Bahovskit tapmiskatses ehk oma abikaasa, tuntud laskeinstruktori Martin Bahovski tulistamises Harjumaal Kuusalu vallas mullu mais. 

Põhja ringkonnaprokuröri Paesoo sõnul viis mullu 18. mail toimunud raskete tagajärgedega kuriteoni alkoholi kuritarvitamine.

“Uurimise käigus leidis kinnitust, et süüdistatav tarbis koos abikaasaga kodus alkoholi. Kriminaalmenetluses kogutud tõendite järgi viibis naine abikaasaga ühes ruumis ja sihtis enda nimele registreeritud seaduslikust tulirelvast tema poole. Järgmine hetk tulistas naine ühe lasu abikaasa näo piirkonda, põhjustades sellega mehele eluohtliku vigastuse,” ütles Paesoo.

Meedikud viisid haavata saanud mehe haiglasse ja tema elu õnnestus päästa. Politseinikud pidasid tulistamises kahtlustatava naise samal õhtul kodus kinni.

Politseinikud leidsid majast ja abihoonetest kokku 12 tulirelva, millest kolm olid ebaseaduslikud. Lisaks leiti territooriumilt ebaseaduslikke relvaosi. Selles osas alustati eraldi kriminaalmenetlus laskeinstruktori ja taktikalise laskmise keskuse asutaja Martin Bahovski suhtes.

Selles süüdistusepisoodis sõlmis Martin Bahovski novembris prokuratuuriga kokkuleppe, mille järgi kohus mõistis talle tingimisi vangistuse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.