"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsuse vahetusega pääseb parlamenti kaheksa uut reformierakondlast (0)
26. jaanuar 2021
Postimees/Scanpix

Valitsuse vahetuse tõttu pääsevad riigikokku kaheksa uut reformierakondlast, kes asuvad ministriteks siirdunute asemele.

Peaministriks saanud Reformierakonna esimehe asemel läheb riigikokku Timo Suslov, kaitseministriks saanud Kalle Laaneti asemele läheb Aivar Viidik ja rahandusministri Keit Pentus-Rosimannuse asemel läheb parlamenti Ivi Eenmaa.

Haridus- ja teadusministriks saanud Liina Kersna vahetab välja Sulev Kannimäe, maaeluministriks saanud Urmas Kruuse asemel läheb parlamenti Toomas Järveoja. Justiitsministri ametisse asunud Maris Lauri vahetab välja Mati Raidma, sotsiaalkaitseministri positsiooni saanud Signe Riisalo asemele läheb Margit Sutrop ning väliskaubandus- ja IT-ministri Andres Suti asemele pääseb Õnne Pillak.

Keskerakonna fraktsiooni ainus muutus on senise peaministri Jüri Ratase naasmine riigikokku ja temale vabastab koha keskkonnaministriks saanud Tõnis Mölder.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioonist peab lahkuma kaks inimest ja Isamaa fraktsioonist samuti kaks, kes teevad kohad vabaks parlamenti naasvatele ministritele.

EKRE fraktsioonis vabastab Alar Lanemanile koha Urmas Espenberg ja Martin Helmele Kai Rimmel, Isamaa fraktsioonist peab aga Jüri Luge naasmisel lahkuma Heiki Hepner ja Urmas Reinsalule pab koha vabastama Siim Valmar Kiisler.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.