"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Härma: haigestumine on stabiliseerunud kõrgel tasemel (0)
27. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on koroonaviirusesse nakatumine küll stabiliserunud, kuid seda väga kõrgel tasemel.

Härma ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et koroonaviirusesse nakatumine Eestis on stabiliserunud ning mõnel päeval on näha ka kerget langust. Samas on nakatumisnäitajad Härma sõnul endiselt väga kõrgel tasemel. Ta tõi esile, et Harjumaal on nakatumine kerges languses ning Ida-Virumaal stabiliseerunud, samas kasvab nakatumine Lõuna regioonis. Pärnumaa nakatumisnäitajad ilmutavad esimesi stabiliseerumismärke.

“Olukord Eestis ei ole veel ilus, meil on üleriigiline ulatuslik levik,” sõnas Härma.

Eelmisel nädalal lisandunud juhtumistest 64 protsenti olid Härma sõnul lähikontaktsed. Nakatunutest valdav osa kuulub tööealiste sekka. Neist kolmandik nakatus tööl ning kolmandikul juhtudel on nakkuse päritolu teadmata. Kasvutrendis on nooremate inimeste nakatumine. 

Eelmisel nädalal nakatunud vanemaealistest sai 41 protsenti nakkuse hooldekodus ning 29 protsendi juhtude puhul on nakkuse päritolu teadama.

Härma tõi esile, et nädalaga on kahekordistunud koolides ja lasteaedades tekkinud kollete arv. 

Sissetoodud juhtumid moodustasid eelmisel nädalal 3,2 protsenti juhtudest, peamised päritoluriigid on Soome, Venemaa ning kolmandaks on tõusnud Araabia Ühendemiraadid 11 juhtumiga. Härma täpsustas, et tegemist on koolivaheajal Araabia Ühendemiraatidesse reisnud inimestega.

Haiglaravil olevate nakatunute arv on detsembri lõpust saadik püsinud stabiilsena. Keskmine koroonaviiruse tõttu ravi vajav inimene on 70,5 aastat vana. Keskmisel eelmisel nädalal surnud koroonaviirusega nakatunud inimse keskmine vanus oli Härma sõnul 81,1 aastat ning kõikidel olid kaasnevad terviseprobleemid. Härma lisas, et surmajuhtumite arv ei näita stabiliseerumist või langust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.