"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kallas: koalitsioonilepingu LNG-terminal on erasektori algatus (2)
27. jaanuar 2021
Svetlana Aleksejeva

Peaminister Kaja Kallase sõnul on koalitsioonilepingusse sisse kirjutatud LNG-terminali rajamise punkt erasektori, mitte riigi algatus.

Koalitsioonilepingu kohaselt väljub Eesti põlevkivielektri tootmisest hiljemalt 2035. aastaks ning põlevkivi kasutamisest energeetikas tervikuna hiljemalt 2040. aastaks. Kallas on varem öelnud, et maksumaksja raha fossiilsetesse kütustesse enam ei investeerita. Seda kinnitas ta ka kolmapäeval riigikogu infotunnis.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Sven Sester küsis infotunnis uuelt peaministrilt LNG-terminali rajamise kohta. Sester märkis, et uus valitsus ei soovi fossiilsetesse kütustesse investeerida, ent LNG on samuti fossiilne kütus.

Kallas märkis, et LNG-terminal on erasektori algatus. “See punkt siin koalitsioonilepingus ei tähenda seda, et riik läheb seda terminali rajama, vaid seda, et erinevate energiaallikate siis paljusus on tegelikult Eesti Energia sõltumatuse üks alustalasid,” ütles ta.

“Me oleme rääkinud ju pikalt sellest, et meil peaks olema erinevate tootjate pakkumised turul ja meil peaks olema erinevate energiaallikate pakkumised, sest et igal energiaallikal on oma tugevused, omad miinused. Kui tuul on, tuult saab kasutada, aga kui tuult ei ole, siis peaks olema mingid võimsused, mida saab selle asemel kasutada,” lisas peaminister.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

majandus on tõsine asi
27. jaan. 2021 19:57
Lugupeetavad majandus energiamajandus on tõsine asi momendil käib Põhja Voog nr 2 viimase lõigu paigaldamine Taani rannikuvööndis. Elik Saksamaa saab soodsalt ja kindlalt gaasi ja majanduskäima stabiilselt lisaks Saksamaa kui Euroopa gaasijaotuse keskus. Tõeline Suur Saksamaa mootor terves Euroopas. Tööd tuleb teha ja veel rohkem tööd.
soodsalt Venest
27. jaan. 2021 14:50
Milles nüüd lugu LNG-d Venest soodsalt otse Novatekilt Ust-Luugast. Täpselt nii nagu leedukid mingist nn sõltumatust energeetikast jutlustavad soodsalt Venest. Saksmann ees leeduk ja eestlane riburada järgi, soodsalt Puutin alati aitab.