"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koolituskursus toob tervishoiuasutustele tööjõudu (0)
27. jaanuar 2021
Dmitri Povilaitis

Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis algab koolitus, mille läbimisel on valmis naasma tervishoidu õdede ametisse ligi 30 uut spetsialisti.

Tervishoiukõrgkoolides toimuvat projekti “Õed tagasi tervishoidu” rahastab sotsiaalministeerium ning selle eesmärk on julgustada pikka aega õe tööst eemal olnuid naasma tervishoidu ja seeläbi leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes. Esmakordselt saavad koolitusele õppima kandideerida ka velskrid ning õed ja ämmaemandad, kes on küll tervishoiutöötajate registris, kuid ei ole alates 2015. aasta 1. veebruarist õena töötanud. 

“Projekt “Õed tagasi tervishoidu” võimaldab ühelt poolt leevendada tervishoiutöötajate puudust tööturul ning teiselt poolt taas töötada armastatud erialal,” sõnas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud-lektor Kadri Kööp. “Meil on olemas sihtgrupp, kes on omandanud erialase hariduse ja sooviksid töötada õdedena, kuid hetkel tervishoiuvaldkonnas ei tööta. Projekti raames läbiviidav teoreetiline ja praktiline koolitus aitab registrieksamiks valmistuda ja seda edukalt sooritada.”

“Selline kursus võimaldab nendel, kel kutsumus tervishoius töötada, aidata oma teadmiste ja oskustega paljusid abivajajaid,” tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Inge Paju. “Põhjuseid, miks õed erialaselt töölt on kunagi ära tulnud, on väga erinevaid, ent kursusel alustajaid seob üks oluline joon: oma hingelt on nad kõik õed. Kutsumus, mis on neid kunagi õendusse toonud, pole aastatega kuhugi kadunud ning nad soovivad seda uuesti ellu rakendada.”

Õppetöö toimub tsüklitena üle nädala juunini. Kursuse lõpus sooritavad õppijad eksami ja võivad taotleda enda tervishoiutöötajate registrisse kandmist ning seejärel  asuda ka õena tööle. Õpperühmad alustavad nii Tallinnas kui ka Tartus, kummaski osaleb vähemalt 13 õppijat, kellele makstakse õpingute ajal ka stipendiumi. 

Tartu rühma saab õppima kandideerida neljapäevast kuni 7.veebruarini. Registreerimine Tallinna rühma õppesse algab kolmapäevast ja kestab 17. veebruarini. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. 

Tartu Tervishoiu Kõrgkool on Eestis ja rahvusvaheliselt hinnatud kõrgkool ning kompetentsikeskus tervise ja heaolu valdkonnas. Kõrgkoolis on võimalik õppida rakenduskõrghariduse, magistri- ja kutseõppe õppekavadel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.