"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei- ja piirivalveameti sündmused Tallinnas ja Harjumaal (0)
27. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli üks. Varavastastest kuritegudest teatati 44, sh vargustest 18 korral. 

Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati viis, narkojoobes kolm. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi registreeriti kuus, piirilt väljastatud sisenemiskeelde kaks. Eestist väljasaadetud isikuid oli kolm.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

 

Avaliku korra raske rikkumine

 

26. jaanuaril teatati politseile relvataolise esemega tulistamisest Tallinna bussijaamas. 32-aastane Rootsi kodanikust mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Mustamäe teel asuvas korteris, mille käigus läksid kaklema 69-aastane ja 39-aastane mees. 39-aastane mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Kolde puiesteel asuvas korteris, mille käigus lõi 42-aastane mees 39-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Õismäe teel asuvas korteris, mille käigus tekitas 51-aastane mees valu ja kehavigastusi 38-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Kopli tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 26-aastane naine valu ja kehavigastusi 20-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 31-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 40-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 26-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 19-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Kelmused

 

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 55-aastane naine müüs kaupa okidoki.ee keskkonnas ning väidetav ostja palus müüjal ennast läbi Smart-ID tuvastada. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud 300 eurot.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 29-aastane mees müüs kaupa okidoki.ee keskkonnas ning väidetav ostja soovis teha ülekannet läbi portaali, kuhu pidi sisestama enda pangakaardiandmed, mida mees ka tegi. Hiljem avastas ta, et tema kontolt on kadunud 275 eurot.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et okidoki.ee portaalis kaupa müünud naisele kirjutas väidetav ostja, et soovib kaupa osta deposiidi kaudu ning selleks oli vaja müüjal sisestada enda pangakaardi andmed. Naine tegi seda ning hiljem avastas, et tema kontolt on kadunud ligi 270 eurot.

26. jaanuaril teatas 41-aastane mees politseile, et talle helistati Swedpanga numbrilt inimese poolt, kes esitles end panga töötajana ja ütles, et mehe kontolt on tehtud kahtlane ülekanne, mis tuleb blokeerida. Selleks pidi mees end Mobiili ID järgi tuvastama. Mees sisestas PIN-koodid ning kui tema arvelt kadus 6000 eurot, sai aru, et tegu on pettusega.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 44-aastane mees teatas pettusest portaalis okidoki, mille käigus tal paluti ennast Smart-ID kaudu tuvastada, et sooritada portaalisisene makse. Mees sai aru, et on langenud kelmuse ohvriks, kui tema pangakontolt kadus 260 eurot.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.