"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Poska tänava remont toob kaasa muudatusi trammi- ja bussiliikluses (0)
27. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Jaan Poska tänava remont Tallinna kesklinnas toob 8. veebruarist kuni 26. märtsini kaasa ajutisi muudatusi ühistranspordiliikluse korralduses, teatas linnavalitsus.

Tramm number 3 sel perioodil ei sõida, tramm number 1 ja buss number 8 suunatakse ümbersõidule.

Trammiliin 1 suunatakse ümbersõidule suunal Kopli–Tondi–Kopli. Tondi suunal liigub tramm marsruudil Mere puiestee, Viru väljak, Pärnu maantee ja Tondi tänav. Kopli suunal on marsruut vastupidine. Täiendavad peatused tehakse kõikides liikumisteel olevates trammipeatustes, ära aga jäävad peatused Tallinna Ülikool, L. Koidula, Kadriorg ja J. Poska.

Bussiliini 8 pikendatakse Balti jaama peatuseni. Liikumistee Balti jaama suunal kulgeb marsruudil Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Suurtüki tänav, Rannamäe tee ja Balti jaam. Balti jaama suunal tehakse täiendavad peatused Hobujaama, Mere puiestee, Linnahall ja lõpp-peatus Balti jaam.

Äigrumäe poole liigub buss 8 marsruudil Rannamäe tee – Suur Rannavärav – Põhja puiestee. Lisatud on ka täiendavaid peatusi: algpeatus Balti jaam, Linnahall, Mere puiestee ja Hobujaama. Ära jääb peatus Viru keskus bussiterminalis.

Ajutiselt tehakse Narva maanteele veel täiendavaid bussipeatusi. Linnast väljuval suunal lisandub Hobujaama peatus bussiliinidel 5 ja 8 ning ajutine peatus Tallinna Ülikooli trammipeatuse piirkonnas bussiliinidel 1A, 5, 8, 29, 60 ja 63. Kesklinna suunal lisandub ajutine peatus Bensiini ja Filmi tänavate ristmike vahelisel alal bussiliinidel 1A, 5, 8, 29, 34A, 35, 38, 44, 51, 60 ja 63.

Rekonstrueerimistööd hõlmavad Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, samuti 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200 meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Remondi tulemusena saab Poska tänav täiesti uue ilme, paranevad oluliselt jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalused, rahuneb liiklus ning parkimiskorraldus muutub korrapärasemaks. Uuendatakse tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik. Tööde lepinguline tähtaeg on 15. oktoober.

Piirkonna elanikele on tagatud oma kinnistutele juurdepääs. Liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööd häirivad tavapärast liikumist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.