"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Välismaal elavaid Eesti noori oodatakse keele ja kultuuri laagritesse (0)
27. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Integratsiooni Sihtasutus pakub ka eeloleval suvel välismaal elavatale Eesti noortele võimalust osaleda Eestis toimuvates keele Ja kultuuri laagrites.

Laagrite eesmärk on aidata noortel säilitada sidet kodumaa ja eesti keelega. Sel suvel saab laagritest osa võtta 66 noort.

Keelelaagrites õpivad noored üheskoos eesti keelt, suhtlevad eestlastest eakaaslastega ning tutvuvad lähemalt Eesti kultuuriga: koos käiakse ekskursioonidel, külastatakse Eesti vaatamisväärsusi ja tehakse sporti.

2021. aasta suvel on planeeritud kolm laagrivahetust: esimene vahetus 5.-15. juulil noortele, kes on oma keeleoskustasemelt algajad; ​​​​teine vahetus 19.-29. juulil noortele, kes valdavad eesti keelt edasijõudnu tasemel; kolmas vahetus 2.-12. augustil noortele, kes valdavad eesti keelt vabalt.

Registreeruda saab 15. märtsini. Esitatud taotluste hulgast tehakse valik lähtudes noore keeleoskusest, motivatsioonist, vanusest, asukohamaast, väljaspool Eestit elamise ajast ja laagris eelnevalt viibitud kordade arvust.

Laagris osalemine on tasuta, kuid Eestisse reisimise ning tervisekindlustuse kulusid peab katma noore vanem või hooldaja.

Enne laagrisse tulekut sõlmitakse noore vanema või hooldajaga leping, millega lepitakse kokku poolte vastutuses ja kohustustes.

Laagrite korraldamist rahastavad kultuuriministeerium ja haridus- ja teadusministeerium.

Seoses koroonaviiruse ulatusliku levikuga järgitakse laagrite korraldamisel valitsuse etteantud juhiseid. See võib tähendada olulisi piiranguid laagri korraldamisele või ka laagri ärajätmist. Kõikidest muudatustest laagri korraldamisel teavitavad korraldajad vahetuses osalejaid niipea, kui muudatused vajalikuks osutuvad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.