"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Lindakivi Kultuurikeskuses loovutati verd (0)
27. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

"Me oleme tänulikud Regionaalhaigla verekeskusele, et nad võimaldasid lasnamäelastele sellise võimaluse. Proovime ka ise Lasnamäe Linnaosa Valitsuse poolt kaasa aidata sellele, et inimesed verd loovutaks," selgitas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Regionaalhaigla verekeskus korraldas Kultuurikeskuses Lindakivi doonoripäeva. Eriti olid oodatud just negatiivsete veregruppidega doonorid.

Vaata galeriid (23)

“Me oleme tänulikud Regionaalhaigla verekeskusele, et nad võimaldasid lasnamäelastele sellise võimaluse. Proovime ka ise Lasnamäe Linnaosa Valitsuse poolt kaasa aidata sellele, et inimesed verd loovutaks,” selgitas Svet. “Me levitame infot ja selgitame, et see on lihtne ja turvaline võimalus ära teha väga palju head teiste jaoks.”

Svet rääkis, et ka tema annetab verd. “Mul on AB-veregrupp ning mulle tuli ka sõnum, et just seda veregruppi on praegu vaja. See on minu jaoks kolmas kord verd annetada,” rääkis Svet.  

PERH-i abiline Maris Anne Tarmas rääkis, et verekeskus on iga nädal Eesti erinevas otsas verd kogumas. “Igal neljapäeval oleme nüüd ka Rävala 18 ärimajas. See on hea teada nendele, kes on harjunud käima doonoriks Foorumis,” selgitas Tarmas, et Rävala 8 majas saab käia verd loovutamas igal neljapäeval kella 12-st kuni 18-ni.

Tarmas rääkis, et osades kohtades on üle saja doonori, kuid osades kohtades on kuni 30 doonorit. “Iga päev on kellegil abi vaja. Me ei tea mitte kunagi, millal meil endal või meie lähedastel läheb seda vaja. Lisaks teeb see doonorite enesetunde ka paremaks,” rääkis Tarmas sellest, et vere annetajad on alati pärast heategu reipad ja säravad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.