"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Tallinlased on eluga pealinnas väga rahul (0)
27. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

"Me näeme, et tallinlased on oma eluga jätkuvalt rahul, on rahul linna elukeskkonnaga, on rahul nende teenustega, mida linn pakub, samuti linna objektidega. Terviserajad, pargid, haljastus, aga ka sellised vajalikud teenused nagu tänavate puhastamine ja prügi äravedu - sellele on linlaste hinnang positiivne," ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinna rahulolu uuring näitab jätkuvalt, et linlased on eluga Tallinnas väga rahul, lausa 94 protsenti tallinlastest on eluga linnas täiesti rahul või pigem rahul. Elukeskkonnas ollakse kõige enam rahul linnaruumi puhtusega, kesklinna linnaväljakute seisukorra  ja piisavusega, ühistranspordi seisukorraga ja jäätmekorraldusega. 

“Minu jaoks oli kõige suurem üllatus see, et vaatamata eelnevale väga raskele aastale ja sellele, et paljude tallinlaste sotsiaalmajanduslik seisukord halvenes, jätkas rahulolu kasvu. Inimesed ikka suhtlevad üksteisega,  abistavad vajadusel. Inimestel oli võibolla rohkem aega, aega oma lähedastele, võibolla see rahulolu kasv tuli sealt,” sõnas Tallinna Strateegiakeskuse sotsioloog Anu Rentel.

Uurisime ka ise, mida arvavad linlased elust pealinnas. Politsei pargis koera jalutanud Are arvas, et: “Nuriseda millegi üle küll ei ole, mina olen rahul. Muidugi võiks puid rohkem istutada, mulle rohelus ja puud väga meeldivad.”

Ka vastu jalutanud Vello arvas, et:” Minul on Tallinnas küll hea elada olnud, olen juba 20 aastat elanud samas majas ja olen väga rahul, see on mu kodu.” Taamal vestelnud naisedki olid päri, et Tallinn on hea elukeskond. Leili arvas, et: “Minule on elu Tallinnas alati meeldinud, lisaks on Tallinn lastesõbralik linn.” Leili arvamust kinnitas ka Anu, kes ütles:” Muidugi võib mugavus ja lastesõbralikkus piirkonniti erineda, kuid mina elan kesklinnas ja mul on kõik vajalik käe-jala juures.”

Tallinn on peresõbralik linn – sellega nõustub küsitluse järgi 89% linlastest. Lisaks on Norra krediidisait Sumo Finans võrrelnud 50t Euroopa linna ning Tallinn on selle uuringu järgi neljandal kohal. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.