"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Reinsalu tahab vaktsineerimise kava arutamist riigikogus (0)
28. jaanuar 2021
Rene Suurkaev

Isamaalasest saadik Urmas Reinsalu teeb tervise- ja tööminister Tanel Kiigele ettepaneku teha riigikogule ettekanne vaktsineerimise kava, vaktsiinide soetamise olukorra ja vaktsineerimise kava rakendamise kohta.

Reinsalu sõnul on COVID-19 vaktsiinist ja vaktsineerimise tempost kujunenud üks kõige olulisemaid küsimusi riigis ning seda tuleb käsitleda riigikogu tasemel, teatas Isamaaa pressiesindaja. “On aeg käsitleda vaktsineerimist riigikogus täiskogu tasemel, et saadikurühmad saaksid esitada oma seisukohad ning toetada seeläbi valitsuse tegevust selles olulises küsimuses,” ütles Reinsalu.

Ühtlasi palus Reinsalu, et Tanel Kiik edastaks kirjalikult järgneva informatsiooni, mis võimaldaks tõhusamal moel arutelu riigikogus kavandada.

Tema sõnul peaks Kiik edastama riigikogule vaktsineerimise kava ja ajagraafiku jooksva seisuga; riigiasutuste tagasiside koos vastustega, milliseid ametiisikuid soovitakse lisaks esialgses vaktsineerimisekavas ettenähtule vaktsineerimiskavasse lülitada; võetud kohustused Euroopa Liidu vaktsiinide ühishangete raames, tuues eraldi ära vaktsiini nime ning praeguse seisuga teatatud tarnegraafiku; sotsiaalministeeriumi poliitika ametnike ja kava rakendajate tegevuse suhtes, kes rikuvad vaktsineerimiskava reegleid isikliku terviseeelise või muul kaalutlusel ja sotsiaalministeeriumi esitatud taotlused ärakirjadena vaktsiinide hangete tarneprobleemide kohta EL hangete raames.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.