"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vabaduse väljaku tunnelis avatakse näitus "Eesti Looduse" fotovõistluse töödest   (0)
28. jaanuar 2021
Lena Barbara Luhse

Vabaduse väljaku tunnelis saab 1.–28. veebruarini vaadata näitust ajakirja "Eesti Loodus" 2020. aasta fotovõistlusel Tallinna linna eripreemiaga tunnustatud töödest.

Tallinna linnal on suur kogemus fotokonkursside korraldamisel. Möödunud aastal tegi Tallinn koostööd MTÜ-ga Looduskiri ning andis ajakirja “Eesti Loodus” 2020. aasta fotovõistlusel välja oma eripreemiad.

“Selline fotokonkurss teenib suurepärast eesmärki, aidates märgata ja väärtustada Tallinna linna mitmekesist ilu. Pealinnas saab nautida metsa, merd, parke ja suisa matkaradu. Leidub ka linnalinde- ja loomi, seega annab me linnaruum lõputult võimalusi kauniteks jäädvustusteks,” arvas abilinnapea Kalle Klandorf.

Eripreemia andmisega soovis linn panna inimesi märkama linnaruumi ja looduse omavahelist seost, samas leida ka uusi ja huvitavaid fotosid, mis jäädvustavad linnas aset leidnud sündmusi, inimeste tegevusi ja linnapildi muutumist eri aastaaegadel.

Tallinna linna eripreemia täiskasvanute kategooria võitja on Lena Barbara Luhse fotoga „Gonsiori kuldnokad“ ning noorte kategooria võitja Grete Johanna Korb fotoga “Vaade koduaknast – suur-kirjurähn”.

Noorte kategoorias said lisapreemiad Bibi Loore fotoga “Tuvi sattus veidi valesse ritta …”, Kerla Kalm fotoga “Õitsev Tallinn” ja Grete Johanna Korb fotoga “Suhtlus – kaks nastikut”.

Täiskasvanute kategooria lisapreemiad pälvisid Yevgen Lushchiy fotoga “Metsakülalised”, Hela Kauber fotoga “Koos” ning Risto Hunt “Perega linnaekskursioonil”. Ära märgiti veel kolm tööd: Kaisa Samuilovi “Millal lõppeb linnu töö?”, Vjatseslav Simanovich’i “Taevalikud suhted” ja Remo Savisaare “Lainetemöllu embuses”.

Aastatel 2006–2013 korraldas Tallinn fotokonkursse teemal “Parim jõulukaunistus”. Alates aastast 2014 on olnud Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti korraldatava fotokonkursi teemaks “Aastaring Tallinnas”. Käesoleval aastal korraldab Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet taaskord loodusfoto konkursi, kuhu oodatakse kõiki huvilisi oma pilte esitama. Täpsemat teavet on võimalik saada alates veebruarist veebilehelt fotokonkurss.tallinn.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.