"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Selgus Haabersti kauneima jõuluhoovi konkursi võitja (0)
28. jaanuar 2021
Ekraanikuva

"Juba 2012. aastal tegin esimest korda hoovi dekoratsioonid," rääkis võiduhoovi autor Juri Burihhin. "Mul sündis kaks ilusat lapselast ning tahtsin nende rõõmuks teha kingitust. Ma näen nende silmist rõõmu, kui nad vaatavad neid valgustusi ja see teeb mu südame nii soojaks."

Haabersti linnaosavalitsus kuulutas detsembris välja konkursi, leidmaks kauneima jõuluvalgustusega hoovi. Mitmetest laekunud piltidest valiti nüüd välja kõige erilisem.

Teist aastat järjest toimuvale konkursile sai oma hoovi esitada ise, kuid välja sai tuua ka kellegi teise jõuluhoovi. Selleaastase võitja kohta tuli linnaosale mitmeid kirju, miks just tema hoov on kõige rohkem võitu väärt. 

“Need kaunistused olid väga vahvad, värvilised ja neid oli palju,” selgitas Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi võidutöö valikut. “Inimene oli nähtavalt palju vaeva näinud. Mitte kunagi varem pole meile tulnud nii palju toetuskirju nii Facebooki, meili kui ka tavaposti teel. Usun, et see tunnustus läks õigele inimesele, kes mõistab jõulude väärtust ja seda, mida jõulud sümboliseerivad.”

Särava jõuluvalgustuse taga on kunstnikuhingega Juri, kes hoolitseb iga aasta selle eest, et hoov pakuks rõõmu nii tema lapselastele, kui ka möödujatele.

“Juba 2012. aastal tegin esimest korda hoovi dekoratsioonid,” rääkis võiduhoovi autor Juri Burihhin. “Mul sündis kaks ilusat lapselast ning tahtsin nende rõõmuks teha kingitust. Esialgu oli siin üleval Vana Tallinna kuju ning järgmine aasta sündis veel üks lapselaps ja siis tegin juba meretemaatilise kujunduse. Ma näen nende silmist rõõmu, kui nad vaatavad neid valgustusi ja see teeb mu südame nii soojaks.”

Kõik kaunistused ja valguslahendused teeb Juri alati valmis enda kätega. Läbimõeldud kujundused sünnivad täpse planeerimise käigus ning seejärel hakkab ta elemente kokku panema. Võidukõne süstis mehele veelgi enam inspiratsiooni uute ideede jaoks.

“Sellest oli nii palju aega möödas ja keegi märku ei andnud, seega juba arvasin, et olen midagi valesti teinud või ei olegi mu hoov nii ilus,” rääkis Juri kõnele eelnevatest nädalatest. “Aga nüüd kui kõne sain, rõõmustab mu süda väga. Olen täis energiat, et teha uut loomingut.”

Juri ootab juba suvist kauneima hoovi konkurssi, kuna sel ajal kujundab ta oma väikest hoovi lillede ja istikutega. Mees ütleb, et on alati elanud mõtte järgi: ilu päästab maailma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.