"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kärmas: "Pealtnägija" käsitelu dopinguskandaalist tugineb dokumentidel (0)
29. jaanuar 2021
Scanpix

"Meil puuduvad andmed, et tema oleks teadlikult dopingu tarvitamist toetanud ja seega ei ole alust teda kuidagi süüdistada," sõnas "Pealtnägija" vastutav toimetaja Mihkel Kärmas.

Merko ja Kapiteli suuromanik Toomas Annus teatas reedel, et lõpetab Eestis võistlusspordi toetamis, kuna ETV saade “Pealtnägija” seostas teda suusatamise dopinguskandaaliga, kuid Kärmas kinnitab, et saates käsitletu tugines nende kasutuses olnud dokumentidel, vahendas BNS Postimeest.

“Nägime must-valgel paberil, et härra Annuse osalus oli selles dopingujuhtumis märksa suurem, kui esialgu keegi arvata oskas. Siiski me ei ütle kuidagi, et ta oleks isiklikult selles kuidagi osalenud ja näitasime seda ka selles saates. Seal on ta nii kõnes, kui kirjades oma seisukohta saanud jagada,” selgitas Kärmas.

Samas tõdes saatejuht, et olukorras, kus sportlased on keelatud ainetega patustanud ja meedia proovib lihtsalt tõde päevavalgele tuua, on ajakirjanikest tehtud justkui halvad inimesed. “Tegelikult peaksid ju spordijuhid ja isegi EOK veidike peeglisse vaatama, sest praegu pole kõik just väga ilus,” märkis Kärmas.

“Meil puuduvad andmed, et tema oleks teadlikult dopingu tarvitamist toetanud ja seega ei ole alust teda kuidagi süüdistada. Siiski jätab selline rahadega käitlemine väga palju küsimusi õhku, kuid me ei soovi midagi spekuleerida. Mina pole Toomas Annusega isiklikult suhelnud ja ma ei oska öelda, kas tegu oli ennatliku otsusega. Iga inimene teeb ikkagi enda otsused ise,” ütles Kärmas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.