"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kiik: rangemad piirangud Harju- ja Ida-Virumaal pole enam põhjendatud (0)
29. jaanuar 2021
Mats Õun

"Ühtlustame üle Eesti piiranguid, kuna COVID-19 levik on täna ühtviisi kõrge mitmel pool maakondades ja enam ei ole põhjendatud Harju- ja Ida-Virumaal teistest rangemad meetmed," selgitas tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

 Kiik ütles eile “Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus, et valitsus võttis kuulda teadusnõukoja ettepanekut ühtlustada koroonapiiranguid üle Eesti, sest Harju- ja Ida-Virumaal rangemate meetmete hoidmine ei ole enam põhjendatud, vahendas BNS. 

“Tegelikult on ju leevendusi Harju- ja Ida-Virumaa vaates rohkem, need puudutavad ka teatreid, kinosid, meelelahutustegevust. Aga tõepoolest, läksime teadusnõukoja ettepanekuga kaasa ehk ühtlustame üle Eesti piiranguid, kuna COVID-19 levik on täna ühtviisi kõrge mitmel pool maakondades ja enam ei ole põhjendatud Harju- ja Ida-Virumaal teistest rangemad meetmed,” sõnas Kiik.

Etendusasutuste reeglite kohta rääkis Kiik, et kella üheksast lõpetamise korraldust pole.

“Ei, sellist korraldust ei ole. Homme tuleb valitsuse korraldus, kus on ka täpselt välja antud nende seletused, mida täpselt üks või teine piirang tähendab konkreetse sektori jaoks. Alati on võimalik vajaduse korral terviseametilt, vastavalt ministeeriumilt täpsustusi küsida. See on arusaadav, et neid tulebki esimestel päevadel teha,” ütles minister.

“Tõsi on see, et Eestis on nakatumiskordaja umbes 0,95 juures ja me teame, et alates esmaspäevast on kõik haridusasutused üle Eesti lahti, ka Harju- ja Ida-Virumaal. Tegelikult kontaktide arv igal juhul tõuseb, see tähendab ohtu ka nakatumiskordaja kasvule. Kõigi nende leevenduste puhul ja vaadates ka viiruse levikut maakondades, tulebki vähendada kõikvõimalikke kontakte ka siis, kui meil ei ole 100 protsenti veenduvust, et justnimelt seal see nakatumine toimub, sest igasugune liikumine, on see toitlustusasutustes, meelelahutusasutustes, väljaspool kodu ja tavapärast töökeskkonda, tõstab nakkuse riski,” lisas Kiik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.