"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laulu- ja tantsupeo kollektiivide juhendajad saavad palgatoetust (0)
29. jaanuar 2021
Pealinn

Laulu- ja tantsupeo kollektiivide juhendajad hakkavad saama palgatoetust, mille suurus on kolme aasta peale kokku 13 miljonit eurot.

Selle aasta algusest hakkas kehtima kultuuriministri määrus, mille alusel toetatakse palgakulude katmisega kollektiivse töölepingu alusel tegutsevaid laulu- ja tantsupeo liikumises osalevate kollektiivide juhendajaid. Palgatoetusmeetme selle aasta maht on 2,7 miljonit eurot ja raha hakkab jagama Eesti Rahvakultuuri Keskus. 2022. aastaks on see 4,5 miljonit ja 2023. aastaks on selleks planeeritud 5,8 miljonit eurot.

Üleriigilise laulu- ja tantsupeo vastu on tõesti väga suur huvi, aga siiani on puudunud süsteemne lähenemine pidude liikumise elujõulisuse tagamiseks. See liikumine tugineb suuresti juhendajate pühendumusele, mida paraku piisavalt ei väärtustata, märkis kultuuriministeerium. 

Kõik muutus konkreetsemaks 2018. aasta märtsis, kui Eesti Koorijuhtide Liidult laekus kultuuriministeeriumisse pöördumine. Selles anti laulupidude traditsiooni jätkusuutlikkusele kriitiline hinnang, kui midagi ei võeta ette dirigentide töö väärtustamiseks. Samas on laulu- ja tantsupidude traditsioon kantud UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.