"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
"Tallinna talent" otsib andekaid musikaalseid õpilasi (0)
29. jaanuar 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

"Oleme saanud kaasata mitmeid armastatud Eesti muusikuid, kes "Tallinna talendi" konkursil osalejaid julgustavad ja neile professionaalset tagasisidet annavad," sõnas konkursi idee autor ja patroon, linnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinn kuulutab tänavu esmakordselt välja õpilaste muusikakonkursi “Tallinna talent”, mille eesmärk on esile tuua ja toetada pealinna musikaalselt andekaid õpilasi. Talendikaimad noormuusikud selgitab välja nimekatest muusikutest koosnev žürii. 

Kõlvart, kelle sõnul on konkursi peamine eesmärk anda noortele talentidele lisamotivatsiooni oma annet veelgi kaugemale arendada. “Konkursil osalemine on noortele andekatele muusikutele oluline võimalus esineda esinduslike kontserdisaalide lavadel ning saada vahetut tagasisidet maailmatasemel muusikutelt. Oleme saanud kaasata mitmeid armastatud Eesti muusikuid, kes “Tallinna talendi” konkursil osalejaid julgustavad ja neile professionaalset tagasisidet annavad. Usun, et sellised kõrgetasemelised kontaktid võivad olla noore interpreedi väljakujunemise teekonnal määrava tähtsusega,” nentis Kõlvart ja kutsus üles aktiivselt konkursist osa võtma.  

“Tallinna talendi” konkurss loodetakse lõpetada piduliku lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis maikuus. Kuni kahtkümmet parimat konkursil osalejat pärjatakse 1000-eurose ühekordse stipendiumiga, et nad saaksid oma võimekust edasi arendada. “Stipendiumi idee on mitte ainult premeerida parimaid, vaid selgitada välja noori muusikuid, kellel on potentsiaali osaleda rahvusvahelistel konkurssidel ja vajavad nendeks valmistumisel rahalist lisatuge. Noored talendid ongi meie tulevik,” lisas Kõlvart. 

2021. aastal toimub konkurss vokaal- ja instrumentaalsolistidele ning vokaal- ja instrumentaalansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsioon vahel. Konkursi eripäraks on, et improvisatsiooni valinud osalejale antakse võimalus kasutada esinemisel ühte konkursi korraldaja poolt väljapakutud lindistust “Tallinna häälega”.

Alates esmaspäevast, 1. veebruarist oodatakse konkursile registreeruma kõiki Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilasi, kelle vanus jääb vahemikku 7-19 aastat. Registreerimisankeet palutakse täita õpilase juhendajal või õppeasutuse esindajal ning ankeedi esitamise lõpptähtaeg on 20. veebruar 2021. 

Konkursi korraldamist koordineerib Tallinna Haridusamet. Lisainfot konkursi korralduse kohta leiab aadressilt www.tallinn.ee/tallinnatalent.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.