"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valkla hooldekodu põlengus sai kaks inimest vigastada (0)
29. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Esialgsetel andmetel sai põleng alguse hooletusest lahtise tule kasutamisel ühes toas. Selle avastas maja turvamees, kes põlengu pulberkustutiga koheselt likvideeris.

Viimasel ajal toimunud hooldekodude põlengud said eile õhtul jätku Kuusalu vallas, kus Valkla hooldekodu tulekahjus sai kaks inimest vigastada, vahendas BNS.  

Häirekeskus sai põlengust teate kell 22.27, kui selgus, et Valkla hooldekodus levis ruumides sees vingugaas. Päästjate saabudes põlemise välised tundemärgid puudusid ning kõik inimesed olid majast evakueeritud, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Kaks isikut toimetati kiirabi poolt haiglasse tervisekontrolli. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse hooletusest lahtise tule kasutamisel ühes toas. Selle avastas maja turvamees, kes põlengu pulberkustutiga koheselt likvideeris.

Päästjad kontrollisid üle kõik ruumid ning tuulutasid need põlengusuitsust kella 1.08 paiku. Seejärel lubati elanikud hoonesse tagasi.

12. jaanuaril põles Ida-Virumaal Aa külas Männiku pansionaat, hukkus kolm inimest.

Eelmisel nädalal kontrollisid päästeameti ohutusjärelevalve inspektorid 163 hoolekandeasutust üle kogu Eesti, selgitades, et rohkem kui pooltel hoolekandeasutustel oli probleeme tuleohutusnõuete täitmisega. Tuleohutusnõuetele vastas 47 protsenti kontrollitud hoolekandeasutustest, 53 protsenti aga esines tuleohutuse osas puuduseid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.